6 ena FIRA DE L’ARRÒS I DEL COMERÇ DE L’ALDEA

dimecres, 7 d’abril del 2010

Des de la Regidoria de Comerç de l’Ajuntament de l’Aldea, us informem que avui 7 d’abril de 2010 i en roda de premsa realitzada, a les 13.30 h a la Casa de la Vila ,s’ha presentat el cartell i els actes que envoltaran la 6 ena Fira de l’Arròs i el Comerç de l’Aldea

Dani Andreu, Alcalde de l’Aldea:” En cada ocasió en la que s’organitza la nostra “Fira del Comerç i del Arròs” la regidoria de Comerç del l’Ajuntament i l’Associació de Comerciants de L’Aldea em permeten adreçar-vos unes paraules per saludar l’esdeveniment.
Any rere any des de el seu inici, la nostra mostra torna amb diversa voluntat de promocionar i fer visible les iniciatives del nostre poble, amb significat desig de posar a l’aparador la polivalència comercial i el valor afegit de la nostra singularitat comercial, tradicional i especialment de proposta territorial.
La fira desprès de les anteriors edicions està arrelada, la tasca del ajuntament, còmplice amb la de l’entitat comercial ha deixat empremta. A pesar del context econòmic gens favorable, segueix tenint constància per superar els entrebancs, no és el millor moment, ho sabem i ho patim tothom. La positiva tossudesa dels promotors dona ànims per seguir estructurant el nostre atractiu, seguir recolzant i treballant per situar-nos al mapa del present necessari i el futur esperançador.
La tasca tot i ser complexa donada la situació dels mercats, demanda no deixar-se portar pel desànim conjuntural i ben al contrari aprofitar els esforços d’ara per situar-nos en la millor posició de sortida a l’hora d’emprendre la reactivació que esdevindrà a la fi de l’actual etapa.
Sempre, quan parlem de perspectives acudim al recurrent argument de què L’Aldea és un poble amb una situació privilegiada, aquesta repetida proposta és hores d’ara una realitat que ha superat de cop i volta les expectatives ancestrals, les infraestructures proposades o en execució (Variant de L’Aldea, Estació de Ferrocarril, Corredor del Mediterrani, Autovia A-7, Polígons Industrials), són realitats a curt, mig o llarg termini, que el nostre municipi ha de saber aprofitar, treballar, fer-se lloc a l’hora de poder ser mes competitius, a l’hora de què es rellanci el mercat, ... tot aquest terratrèmol viari que ens cau damunt, no és una noticia d’avui, les administracions que abans ens tenien tant oblidats, s’han rendit a la lògica i natros no podem fer més que treure profit del que se’ns apropa.
Als que tinguin dubtes, se’ls farà necessària l’aplicació d’una pedagogia de realisme, el progrés avança i les aldeanes i els aldeans van de la seva ma, el que no podem negar és d’excepcional posició que gaudim; ja l’imperí Romà, fa molts segles, va preveure que aquesta terra seria estratègicament important, tant per la seva ubicació a la Mediterrània, com pels valors intrínsecs del seu tarannà i de la gent que la pobla.
Llepar-se les ferides i recórrer al victimisme és dogma dels que no tenen ambició; hem de tindre fortalesa per ser els protagonistes del desenvolupament de la nostra terra. Deixar passar l’oportunitat, seria el més greu error de la nostra recent història amb competències pròpies com a municipi
La Fira del Comerç i del Arròs amb humilitat pròpia, però amb grandesa d’objectius, és i ha de ser el trampolí anyal de promoció. Cal ser innovadors, entre tots estem generant un nou estil, un nou concepte de poble locomotor de les expectatives de Terres del Ebre. Model a seguir perquè tenim la voluntat de ser avantguardistes, la sort d’estar més ben situats que ningú, l’esperança per creure amb l’evidencia i la preparació que ens ha permès obtenir l’ autoestima que ens farà més competitius. Tenir teixit bàsic de creixement quantitatiu i qualitatiu, sols depèn de natros mateixos.
Com diu la dita, “si vols peixet t’has de mullar el culet”; la frase és molt il·lustrativa, si natros no ho fem ningú ens traurà les castanyes del foc, aprofitem aquesta nova trobada firal per “vendre” els valors de L’Aldea, als que en tenen ganes de consumi i gaudir de la nostra marca, la nostra privilegiada singularitat, emmarcada dins d’un context meravellós de la terra del Ebre, una “marca” cada cop més reconeguda i de més prestigi. Fomentem aquest valor afegit que ja tenim. Està a les nostres mans!.
Ànims i salut a tots els que volen aixecar el poble i la terra en aquesta empresa tan engrescadora.”

David Bertomeu, Regidor de Comerç de l’Ajuntament de l’Aldea:” Tots els anys quan començo a organitzar la fira hem fa l’efecte que hem costarà mes que l’any anterior per que es parla tant del malament que estan les coses, de la crisi, de l’atur, de la falta de liquidés i en fi de tots els mals que sembla que estem passant i que no tenen sortida a la vista .
Desprès hem sorprenc i hem congratulo de comprovar quan n’estic equivocat. I es que si algú ens ha de treure d’aquest mal tràngol son la gent amb empenta, que no els fa por tornar a obrir la porta del seu negoci
dia a dia per malament que vaguin les ventes, que no tenen por d’emprendre nous projectes sense pensar que poden no anar con es pensa. En definitiva parlo dels nostres comerciants, dels nostres petits empresaris, dels nostres restauradors, artesans, constructors, agricultors.
Son aquella raça de gent que saben que quan les coses van maldades han de estrenyé les dents i la corretja estirar del carro per treure’l del sot . I que han après que si no ho fan ells ningú no ho farà per ells .
M’agradaria això si, i si en la meva humilitat puc donar una opinió que no un consell que pensem que com en tantes altres coses que últimament estan passant al nostre territori , que han fet que mirem al veí com un aliat per lluitar contra tot allò que no es bo, i hem pogut comprovar que tots plegats ens en sortim, cosa que no passava quan anàvem individualment.
Anem també junts en aquest esforç per tirar endavant els nostres negocis els nostres pobles i el nostre territori, aquest es l’esperit que he volgut donar-li a la fira d’aquest any , ajuntar tota la nostra oferta, la de les quatre comarques que conformen les terres del Ebre, per donar-nos a conèixer com a marca ,destí i referent. Mostrar les nostres arrels que ens fan ser una terra única que sens dubte portarem a bon port, saber que tots plegats ens en sortirem com sempre hem fet .

Endavant EBRENCS us esperem a la fira de tots.”

Virgi Fort Regaña, Presidenta de l’Associació l’Aldea Comercial:” L’any que s’ha acabat ha estat marcat per una forta crisi econòmica i financera, que ha afectat a tots els sectors. Hi ha hagut un ritme elevat de destrucció de llocs de treball i de pèrdues econòmiques que fan pensar que potser ja s’ha tocat fons i que ha partir d’ara començarà el camí de la recuperació, que s’espera cap a finals del 2010.
Jo soc propietària d’un petit comerç del nostre poble i he cregut oportú presentar-me com a nova presidenta de l’Associació L’Aldea Comercial .
El comerç de L’Aldea ha d’experimentar canvis i l’empenta del pla de Dinamització pot significar un punt molt positiu per a tot el comerç, que actualment basa la seva oferta en un entorn amable i acollidor.
Un dels esdeveniments importants per al nostre poble és la fira del arròs i del comerç en la que crec convenient que tots els comerciants hauríem d’aportar el nostre granet d’arena. “

El programa d’Actes de la VI Fira de l’Arròs i del Comerç de l’Aldea


DIVENDRES 16 D’ABRIL :

19 h. .- Recepció a les autoritats al Ajuntament i desplaçament al recinte firal acompanyats de la “Banda de Cornetes i Tambors Joves Lligallencs”
Inauguració de la fira a càrrec dels quatre presidents dels Consells Comarcals de les terres del Ebre , Ribera d’Ebre,Terra Alta , Montsià i Baix Ebre

DISSABTE 17 D’ABRIL:

09 h. Esmorzar popular . baldanes,carxofes,vi i cervesa per tot hom

10 H. Obertura de portes de la fira

18 h. Trobada gegantera i ball de gegants a la plaça del Ajuntament.

19:30h. Concert a càrrec de la Banda “Verge dels Prats” de L’Aldea. A la carpa de la Fira
21 h. Tancament de portes de la fira .


DIUMENGE 18 D’ABRIL:

09 H. Esmorzar popular : Baldanes, carxofes, vi i cervesa per a tot hom.

10 h. Obertura de portes de la fira. Durant tot el mati tindrem la 3ª trobada de xapes de Cava de l’Aldea

10 h. Trobada de puntaires a la carpa de la fira

10 h. Concurs de llauradors amb animal a la zona d’aparcaments del ajuntament (moreres i oliveres)

14 h. Paella popular (amanida, Paella, postres i cafè preu 1 €. Recollida de tiquets al Ajuntament a partir del dia 12 d’abril. places limitades a 400 persones). A la carpa de la fira .
21 h. Tancament i clausura de la VI fira del arròs i del comerç de l’Aldea.


Durant el dissabte tarda i diumenge tot el dia tindrem obert un taller gastronòmic infantil per a tots els nens que vulguin aprendre a cuinar amb arròs, i una zona de lleure amb jocs per als mes petits.

Com a novetat d’aquesta fira tindrem una exposició d’animals de conreu , cavalls, matxos i mules . També animals de corral típics de les nostres terres, galls ,gallines ànecs etc.

I podrem apreciar una col·lecció de carros típics utilitzats en els treballs que es feien al nostre territori, així com eines de treball i d’altres meravelles fetes per l’artesà J. Borràs .
Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.