LLAR MUNICIPAL DE L'ALDEA

divendres, 31 de desembre del 2010

La Llar municipal de l’Aldea “Bressol del Delta”, és un centre educatiu adreçat a infants de 4 mesos a 3 anys d’edat, i que té com a objectiu principal el desenvolupament integral dels nens i nenes en tots els àmbits de la seva personalitat. Vol ser un espai on les criatures siguin felices i puguin crèixer: experimentant, jugant i sentint-se acollides i lliures per a desenvolupar-se cognitiva i sensocialment.
L’equip de professionals està format per educadores tutores de formació, mestres o tècnics superiors, també compta amb educadors/es de suport i un equip multidisciplinar format per un psicòleg, un pedagog i un fisioterapeuta.
L’escola està gestionada per l’Onada Bressol, una empresa amb una gran trajectòria en Serveis Socials. La gestió dels centres d’Educació Infantil de primer cicle, es basa en un projecte educatiu propi, innovador i en continua evolució, amb un personal curosament seleccionat.
La tasca educativa de l’escola es basa en el respecte mutu, el dialeg, la reflexió, la col•laboració i la solidaritat. Mitjançant la realització de diferents activitats i l’experimentació en diversos materials, estimulen la curiositat i l’interès per explorar i descobrir l’entorn sempre en un ambient respectuós, càlid i tranquil.
Des de l’escola es fomenta la coordinació i la col•laboració amb les famílies, per tal d’establir una continuïtat educativa. Es per això, que la comunicació entre l’escola-família es duu a terme mitjançant el programa informàtic Petitsoft, que permet connectar a temps real a tots els professionals, direcció i organització. El més novedós d’aquest programa es que les famílies hi poden tenir accés, per veure l’evolució educativa del seu fill/a, i establir un canal de comunicació amb l’escola.
El curs escolar 2010-2011, a l'Escola Bressol , va comença el passat dia 1 de setembre, durant alguns dies l'alumnat es trovaba en el període d'adaptació, que representa el camí o procés que cada infant viu en el pla dels sentiments, tot valorant el que suposa la separació de la familia i alló que el seu ingrés a la llar li pot oferir.
Fa alguns dies, els infants ja han començat a treballar tot un seguit d’activitats educatives que contribuiran al seu desenvolupament integral, com ara són: experiementació amb el cos, descobriment de l'entorn natural i social, llenguatge verbal, llenguatge musical, llenguatge plàstic.... Tota aquesta serie d'activitats es realitza a partir del joc i de l'actitud curiosa i investigadors dels nens/es, es per això que la Llar d'infants fomenta tant la visió constructivista de l'educació infantil, la qual parteix del plantejament que un coneixement construït per l’aprenent mateix, és més fàcil transferible a noves situacions, o situacions similars, que coneixements adquirits més o menys mecànicament.
Les activitats educatives es porten a terme dintre l’horari l’ectiu (9:00 a 13 hores i de 15:00 a 17:00 hores). A més a més la llar també disposa d’un servei d’acollida (8:30 a 9:00 i de 17:00 a 19:00 hores), durant el qual, es realitzen activitat lúdiques. També hi oferim un servei de Menjador (13:00 a 15:00 ), a càrreg d'una empresa de càtering.
I per finalitzar apuntar que, tot l’equip d’educadors i la direcció de l’escola, estem a la seva disposició per qualsevol consulta i us recordem que el període de matricula encara està obert.


Maria Carles Casanova
Directora educativa de la Llar d’Infants
municipal de l'Aldea “Bressol del Delta”
Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.