Pressupostos 2011

dijous, 3 de febrer del 2011


Pressupostos 2011

El plenari del Ajuntament de l’Aldea celebrat el passat 10 de Desembre del 2010 va aprovar els pressupostos per al proper any 2011 amb els vots favorables del equip de govern ERC (6) i PSC (1) amb l’abstenció dels dos altres grups del consistori IPA (2) i CiU (2).
Son els últims pressupostos de l’actua’l legislatura, per tant encaren el final d’aquesta etapa i ho fan amb el reflex clar del context socioeconòmic que pateix la nostra societat.

Es un document que reflexa la necessària contenció en despesa pròpia, son fruit d’aplicar la realitat, son responsables en la situació que les administracions i les famílies estant patint en aquets moments.
Per resumir-los en poques línees, exposarem els seus paràmetres basics.

1 Congelació dels impostos, no es moment d´apretar les malmeses butxaques de aldeanes i aldeans, per tant els tributs no es mouen ni una coma.
2 Disminució de la despesa destinada al pagament de personal (Capítol I). Per quart any consecutiu l’equip de govern rebaixa el capítol de personal per fer viables els números municipals.
Contractar gent i gasta mes es una decisió fàcil, sense treball ni imaginació seria la sortida mes còmoda, seria costosa i a la curta i a la llarga insostenible, cal millorar la eficiència dels llocs de treball amb menys despesa.
El 2008 eren 1.578.000€ al 2011 son 1.189.323€
3 Reducció de la despesa corrent, també per quart any consecutiu es rebaixa aquest apartat (Capítol II). Això si amb el compromís de mantenir el nivell de serveis que durant els últims anys ha anat assolint la societat aldeana.
Al 2008 eren 2.168.500€ al 2011 son 1.417.350€
4 El capítol d’inversions també registra un retallada. Rebaixa principalment atribuïda al motiu evident de que les inversions de legislatura estan ja pràcticament totes executades i també pel respecte a deixar marge de moviment al futur equip de govern al hora de planificar la futura legislatura.

En resum, uns pressupostos aplicats a la realitat, uns pressupostos amb “ambició austera” que proposen realisme, contenció, que compleixen els compromisos adquirits, desprenen voluntat de servei públic i deixen obert un espai de decisió popular.
Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.