ELS BOUS DE LES TERRES DE L'EBRE AL 30 MINUTS DE TV3

divendres, 1 de juliol del 2011

Benvolguts,
El proper diumenge, 3 de juliol, el programa 30minuts de TV3, a les 21:50 (després de l'informatiu vespre) emetrà "Els altres bous", un reportatge que relata la realitat més quotidiana de les festes amb bous de les Terres de l'Ebre, seguint tots els canvis i polèmiques que ha viscut la festa el darrer any, fins al controvertit inici de la temporada. Jo mateixa i la productora Filmsnomades hem estat seguint aquest procés durant gairebé un any. Esperem que sigui del vostre interès i que en feu la màxima difusió.
Salut,
Joanna Pardos
619187724


Diumenge, 3 de juliol
ELS ALTRES BOUS
Els correbous, molt arrelats a les Terres de l'Ebre, van quedar al marge de la prohibició taurina a Catalunya. En parlen partidaris i detractors.

Al mateix temps que Catalunya avançava en la prohibició de les corrides, a les Terres de l'Ebre anava creixent la idea que el pas següent seria l'abolició dels seus festejos taurins. Això va desembocar en una dinamització d'aquestes festes sense precedents. Durant un any, el programa ha fet un seguiment, des de l'interior, de tot el procés que va culminar amb la legitimació dels correbous al Parlament, just en el moment en què Catalunya es declarava més antitaurina que mai.
El reportatge s'acosta a la realitat més quotidiana de les festes amb bous. Planteja la conflictivitat amb què es dóna el tret de sortida a la temporada, amb els animalistes disposats a centrar la seva lluita a l'Ebre, la dificultat dels taurins per adaptar la festa a una llei- en alguns aspectes- difícil de complir, i els malabarismes polítics per justificar unes pràctiques per a molts reprovables, com el bou embolat i el capllaçat.
Tot això, explicat des de la proximitat més íntima a una societat que s'esforça a treure pit per defensar una festa que desferma passions al territori i amb els primers testimonis, sovint silenciats, d'antitaurins de l'Ebre.
El programa també es fa ressò del vessant empresarial d'aquestes festes i com alguns ramaders comencen a mirar cap a altres zones, com la Camarga, a França, on els correbous han esdevingut un reclam turístic que genera grans beneficis.

Un reportatge de: Joanna Pardos
Realització muntatge: Pere López
Imatge: Santi Valldepérez i Guillermo Barberà.
Muntatge: Joan Carles Calvera
Una producció de Televisió de Catalunya amb la col·laboració de Filmsnòmades
Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.