AVUI ÉS EL PRIMER PAS

dilluns, 19 de desembre del 2011

L'Aldea (Baix Ebre), 19 des. (EFE).-

Els afectats per la falta de liquiditat de la secció de crèdit de la cooperativa de L'Aldea poden dirigir-se a partir d'avui a aquesta oficina i actualitzar les seves llibretes, segons el president de la Plataforma d'Afectats, Ramon Carles.
La Plataforma d'afectats pel col·lapse de la secció de crèdit de la cooperativa de l'Aldea va informar divendres passat als socis de la reunió mantinguda en el departament d'Economia i Finances de la Generalitat aquest mateix migdia, on se'ls va comunicar l'auditoria realitzada a la cooperativa i es van establir els terminis del desbloqueig dels comptes.

Per això, els representants de la plataforma d'afectats insisteixen en què és vital que els socis actuïn amb ordre i siguin conscients de les prioritats a l'hora d'anar a retirar els seus diners per a així intentar evitar col·lapses.

El portaveu de la Plataforma ha explicat que els afectats ja poden dirigir-se a partir d'avui a la secció de crèdit per actualitzar les seves llibretes i divendres, a l'oficina de La Caixa, on podran treure fins a 1.000 euros dels comptes corrents.

L'alcalde de la localitat, Dani Andreu, ha agraït als afectats "la seva conducta exemplar per torejar una situació que ha posat a prova la pau social del municipi".

Andreu ha aprofitat l'ocasió per demanar als afectats que no acudeixin a treure diners en allau.

De la seva banda, els afectats per la secció de crèdit segueixen sol·licitant que es depurin les responsabilitats que han portat la cooperativa al col·lapse.

Els 1.190 veïns afectats per la falta de liquiditat de la Cooperativa de L'Aldea podran recuperar abans de Nadal els primers 1.000 euros dels seus comptes a la vista, segons el director general de Política Financera de la Generalitat, Jordi Òliva.

La Cooperativa compta amb un total de 1.190 dipòsits (en un principi es va parlar d'uns 3.000 afectats) per valor de 5,6 milions d'euros: 996 a la vista, amb un import d'1,3 milions d'euros; i 194 a termini, per un valor de 4,2 milions d'euros.

El pla d'actuació acordat entre totes les parts per desbloquejar els comptes dels socis preveu com a primera fase d'urgència que divendres que ve, dia 23 de desembre, els 739 socis que tenen saldos a la vista de menys de 1.000 euros puguin recuperar tot l'import, mentre que els 397 socis que tenen més diners puguin recuperar els primers 1.000 euros i el 50% de la resta del seu capital a la vista.

Per obtenir el líquid necessari perquè els afectats puguin recuperar els diners, la cooperativa vendrà actius financers per valor de 420.000 euros i obtindrà entre 700.000 i 1 milió d'euros a partir de la compra de crèdits i préstecs hipotecaris per part de diferents cooperatives amb secció de crèdit.

La Generalitat ja dóna per feta la venda dels actius financers i l'obtenció d'un mínim de 700.000 euros per la compra de crèdits.

D'aquesta forma, avui dilluns la secció de crèdit de la Cooperativa ja tindrà la relació amb els saldos actualitzada de tots els socis, que entre demà dimarts i dimecres podran començar a signar la liquidació dels comptes a la vista.

Per divendres està previst que l'oficina de La Caixa de L'Aldea disposi d'un compte a nom de la Cooperativa (amb un mínim d'1,1 milions d'euros) per tornar com a mínim els primers 1.000 euros a cada afectat, que els rebran o en xec o en un compte en aquesta entitat financera.

Posteriorment, al llarg del primer trimestre de l'any vinent, es preveu poder tornar la totalitat dels diners encara pendents dels dipòsits a la vista i gairebé la meitat dels dipòsits a termini.

EFE
Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.