Informe oficial conclou que cooperativa de l'Aldea és solvent

dimecres, 7 de desembre del 2011

Informe oficial conclou que cooperativa de l'Aldea
és solvent

L'Aldea (Baix Ebre), 7 des. (EFE).-

L'informe oficial sobre la cooperativa de l'Aldea, elaborat per dos tècnics de la Generalitat, assegura que l'entitat és solvent, però ha patit un problema "puntual" de falta de liquiditat.
Així ho ha explicat avui el Delegat de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, que ha volgut transmetre "un missatge de tranquil·litat" davant els mitjans de comunicació.
Des de la Generalitat s'insisteix que el primer informe, que ha estat redactat en poc més de 24 hores, confirma que la situació de la secció de crèdit de la cooperativa de l'Aldea és un problema puntual de tresoreria.
"Aquest fet es pot donar en les empreses i també en l'àmbit domèstic", ha dit Pallarès, que ha explicat que la cooperativa està pendent de cobrar factures d'alguns proveïdors i l'entrada de líquid podria revertir aquesta situació.
De fet, Pallarès ha insistit que no es podrà traçar un pla d'acció fins que la cooperativa no hagi cobrat els diners dels proveïdors i no se sàpiga exactament quina és la seva situació econòmica.
La descapitalització de la cooperativa agrària de l'Aldea, que ha bloquejat els comptes d'uns 3.000 dels 4.300 habitants de la localitat tarragonina, ha coincidit amb la inversió realitzada per ampliar uns terrenys que gestiona l'entitat, una inversió que, segons els directius de la cooperativa, "es va menjar el capital".
Pallarès ha confirmat avui que quan es tinguin més detalls sobre la situació actual de la cooperativa i de la seva secció de crèdit se li proposaran algunes solucions per evitar que es torni a repetir un problema de liquiditat com l'actual.
Una de les possibles solucions que s'estan plantejant i que fins i tot han reconegut alguns membres de la cooperativa és la possibilitat que una entitat financera es pugui fer càrrec de la secció de crèdit, si bé reconeixen que encara és massa d'hora per parlar de res definitiu.
El més immediat a partir d'ara és que la cooperativa comenci a recuperar la normalitat i de fet avui alguns pagesos ja han començat a portar els seus productes per posar-los al mercat.
El delegat del Govern ha deixat clar que la Generalitat aconsellarà i tutelarà la cooperativa perquè té "viabilitat", però ha reconegut que "la situació que s'ha donat és responsabilitat exclusiva de la cooperativa i són ells els qui hauran de donar explicacions".
Pallarès també ha dit que "si se'ns hagués avisat abans, no hauríem arribat fins aquí".
De la seva banda, l'alcalde de l'Aldea, Dani Andreu, que ha donat suport a la constitució de la plataforma d'afectats, ha transmès un missatge d'esperança i de suport institucional a través del seu perfil de Facebook.
"Callaré el dia que els meus veïns afectats tinguin la tranquil·litat de saber que tenen els seus diners a la butxaca. Mentrestant, parlaré, negociaré, treballaré i defensaré a mort als qui m'han posat on sóc ara, faltaria més!", ha escrit Andreu. EFE
Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.