Protecció Civil adverteix d'un episodi de fortes ventades generalitzades a tot el territori a partir d'aquesta nit

dijous, 15 de desembre del 2011

Protecció Civil adverteix d'un episodi de fortes ventades generalitzades a tot el territori a partir d'aquesta nit

En aquests moments, la DGPC ha emès una Prealerta del PROCICAT per risc meteorològic per vent i en farà el seguiment
A les comarques del Montsià, el Baix Ebre i el Baix Camp les ratxes de vent poden arribar als 126 km/h, és probable que aquest llindar també es sobrepassi a l'Alt Empordà, i amb menys probabilitat ho podria fer també al Baix Empordà.


La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat ha emès una Prealerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) per risc de fortes ventades, atès que les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) indiquen que a partir de la propera matinada, i sobretot demà divendres, de forma generalitzada a tot el territori es poden donar ràfegues superiors als 90 km/h.

A partir de les dades facilitades pel Servei Meteorològic de Catalunya, es preveu una situació meteorològica de risc per vents per tot el dia de demà amb ratxes superiors a 90km/h a tot el territori. L’episodi s’iniciarà durant la propera matinada, augmentant severitat al llarg del dia amb l’afectació més important durant la tarda i vespre-nit als extrems nord-oest i sud del territori. A més, és molt probable que a les comarques del Montsià, el Baix Ebre i el Baix Camp les ratxes de vent superin els 126 km/h, és probable que aquest llindar també es sobrepassi a l'Alt Empordà, i és possible que també ho faci al Baix Empordà.

Des del Centre de Coordinació d’Emergències CECAT se’n fa seguiment de les prediccions meteorològiques del SMC i la DGPC ha recomanat, preventivament, als municipis:
Apliqueu les mesures específiques de prevenció quant al mobiliari urbà, enllumenat dels carrers, motos i cotxes aparcats, contenidors de brossa i arbrat en general.
Recordeu que cal evitar deixar elements decoratius en espais que puguin caure al
carrer (tendals, para-sols, banderoles...) i assegurar tots els elements exteriors que puguin sortir volant (rètols, branques d’arbre que puguin ser arrancades pel vent...).
Recomaneu anar amb precaució a totes les activitats a l’aire lliure i, si és possible, anul•leu-les.
Tingueu precaució a Ports, Clubs nàutics i Confraries de pescadors sobre les mesures que es considerin convenients quant a amarratges d’embarcacions i pel que fa a la navegació.
Reviseu les bastides, grues i elements d’obra que puguin ser arrancades pel vent i caure a la via pública.
Estigueu atents a la informació meteorològica i, en especial, als avisos de seguiment que fa el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT).
Doneu a conèixer a la població les mesures d’autoprotecció a prendre en cas de risc de forts vents.

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat recomana extremar la precaució en les activitats a l’aire lliure i suspendre-les en cas necessari i demana que es segueixin els consells d’autoprotecció en cas de forts vents:

Si sou a casa
Tanqueu i assegureu les portes, finestres i tendals. Cal abaixar completament les persianes i, si són de cordó, subjectar-les adequadament.
Eviteu deixar testos o d'altres objectes no estàtics a les façanes i terrasses per evitar que el vent els pugui fer caure al carrer i provocar un accident.
Si sou a l'exterior
Vigileu amb el mobiliari urbà, l’enllumenat dels carrers, les motos i els cotxes aparcats, les grues, els contenidors de brossa, l’arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure.
No us atureu al costat de bastides, edificis en obres i murs.
No pugeu a llocs alts i exposats al vent, com ara les bastides o altres construccions.
Als parcs, jardins i zones boscoses vigileu amb els arbres que puguin caure i eviteu totes les activitats amb foc. Tingueu en compte també la proximitat dels arbres als edificis.
Si heu de viatjar
Consulteu les prediccions del temps i l’estat de les carreteres i seguiu les recomanacions del Servei Català del Trànsit.
Si és imprescindible desplaçar-vos, tingueu molta precaució perquè us podeu trobar obstacles a la via. Cal alentir la marxa, ser prudents en els avançaments i mantenir les distàncies laterals adequades amb els altres vehicles.
Si conduïu vehicles de grans dimensions o amb remolc, extremeu les precaucions perquè teniu més risc de sortir-vos de la via o bolcar.
Si feu una activitat de lleure
Aneu amb compte al practicar esports a l’aire lliure i adapteu-la a les condicions meteorològiques d’aquell moment.
Si practiqueu paracaigudisme, parapent o altres esports similars tingueu present que el vent afectarà la vostra activitat.
En l’esquí, tingueu en compte que els remuntadors poden veure’s afectats pel vent.
Al mar, no navegueu i vigileu amb els amarratges de les embarcacions. No passegeu per les esculleres o espigons o zones properes al mar.
A la muntanya, extremeu les precaucions i no us apropeu ni passegeu pels penya-segats.


Departament/s: Protecció Civil
Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.