Afectats per la secció de crèdit de la Cooperativa de l'Aldea volen forçar una assemblea per rellevar la junta rectora

diumenge, 29 de gener del 2012

Afectats per la secció de crèdit de la Cooperativa de l'Aldea volen forçar una assemblea per rellevar la junta rectora

L'associació busca el suport de cent socis per convocar la reunió i nomenar una nova gestora que els permeti accedir a la informació i evitar el concurs de creditors
ACN-JORDI MARSAL
L'Aldea (ACN).- L'Associació d'afectats per la secció de crèdit de la Cooperativa de l'Aldea ha iniciat el procés per forçar una assemblea general de l'entitat amb el cessament i relleu de la junta rectora, el gerent i el director general com a punt únic l'ordre del dia. Arran una reunió aquest dimecres al vespre amb la presència d'un gabinet d'advocats, el grup d'impositors afectats pel bloqueig de comptes, com a socis de l'entitat, ha començat a recollir les cent signatures necessàries per a la convocatòria, segons marquen els estatuts. Consideren que el relleu dels gestors els ha de permetre accedir a la informació sobre l'entitat que se'ls està negant i tractar d'evitar la presentació del concurs de creditors.
Decebuts i descontents amb el rumb sense calendari marcat per l'actual junta i el Govern per tractar de recuperar els estalvis encara retinguts -tot i el desbloqueig d'uns 750 dels prop de 1.200 comptes, segons l'últim recompte fet públic, els estalvis a termini, encara bloquejats, suposen 4,3 dels 5,6 milions d'euros atrapats-, el centenar d'assistents a la reunió ha decidit emprendre un camí més expeditiu per redreçar la situació. De moment, l'Associació ja ha recollit entre 40 i 50 adhesions de socis afectats -la meitat de les necessàries per poder forçar la convocatòria- i confia completar el procés en breu.

L'assemblea general extraordinària, que la mateixa junta actual es veuria obligada a convocar segons l'article 11 dels estatuts de l'entitat -que requereix el 10% dels socis o un mínim de 100 si la cooperativa supera els mil associats, com és el cas-, giraria exclusivament al voltant del cessament de tots els membres del consell rector, encapçalat pel president José Falcó, així com el gerent de la societat, Daniel Ferré, i el director general de la secció de crèdit, Enric Sabaté per procedir, si així s'acordés, al nomenament "d'un nou consell rector i gerent", segons el manifest aprovat, que hauria d'assumir les regnes de l'entitat de forma imminent.

"Volem nomenar una nova junta rectora que sigui gestora -que estaria formada per quatre membres "representatius" dels socis afectats- i volem que hi participin, per tenir un bon assessorament, representants legals de la Federació de Cooperatives de Catalunya, del Departament d'Economia i Coneixement i del Departament de Treball, competent en el registre de cooperatives", ha explicat el portaveu de l'Associació, Jordi Gas.

Es tracta, assegura el mateix portaveu, d'un pas necessari per poder accedir a la informació sobre l'entitat que han reclamat "per diferents vies" i encara no han obtingut, tot i ser socis de ple dret de la cooperativa. "Per la transparència, facilitar informació i saber què ha passat, per què encara no ho sabem, l'única manera és accedir a la cooperativa a través d'una assemblea extraordinària convocada pel consell rector d'acord amb els estatuts que ells van aprovar", ha afegit.

Però el gran objectiu a curt termini de l'Associació, que aplega uns 50 afectats -principalment, titulars de comptes a termini amb els estalvis encara bloquejats- és evitar que el preconcurs de creditors presentat poc després del bloqueig de comptes de la secció de crèdit pugui convertir-se, finalment, en concurs. Això, asseguren, perjudicaria greument els interessos dels impositors. "Seríem els últims en cobrar", adverteix Gas.

Assessors legals

Per posar en marxa tot el procediment, els afectats han contactat amb el gabinet d'advocats ampostí García Prats i Asociados, que s'haurien compromès a assessorar-los sense cap compromís de pagament fins que es materialitzés el canvi de junta a la cooperativa. Si finalment es produís, Gas ha explicat que la nova junta rectora de la cooperativa podria optar llavors per contractar-los en qualitat d'assessors i serien els socis, proporcionalment als recursos que tenen a la secció de crèdit, els que assumirien la minuta.
Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.