DIJOUS JARDER

dimecres, 15 de febrer del 2012


DIJOUS JARDER

El Dijous Jarder ,llarder o dijous gras,enceta la setmana de les festes del Carnestoltes, que finalitza el Dimecres de Cendra, amb l'enterrament de la sardina. El dijous jarder s'aprofitava per fer petites excursions amb l'entrepà de truita i salsitxa preparat a la motxilla, per passar una tarde de gresca amb els companys per les serretes de la vora.
Una tradició que es resisteix a morir a les terres de l'Ebre , ja que els mestres de les escoles s'encarreguen de que això no passi, ja que la vida moderna ,i al no ser festiu perjudica als pares per no poder anar a berenar la truita amb els seus fills.
Les escoles aldeanes demà organitzen de nou un any més el Dijous Jarder .L'escola Maria Garcia Cabanes des de P3 fins a sisè aniran a peu a l'Ermita on s'hi estaran tot el dia(horari escolar).El col•legi 21 d'Abril realitzarà l'excursió a l'Ermita per la tarde. Tots els aldeanets i aldeanetes esta nit tindran la motxilla preparada per gaudir del Dijous Jarder. Així que demà l'Ermita estarà plena dels escolars de l'Aldea que passaran un dijous perfecte amb ensenyances, jocs i amb la truita en salsitxa .
Gràcies als col•legis per no fer perdre una tradició que es resisteix a desaparèixer a les Terres de l'Ebre. I si tens l'oportunitat de poder celebrar el Dijous Jarder ja ho saps!,l'Aldea es plena de raconets interessants per passar la tarde.
Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.