El Parc Natural del Delta de l'Ebre rep la visita d'un auditor de la Carta europea de turisme sostenible

dimarts, 6 de març del 2012

premsa.daam@gencat.cat

El Parc Natural del Delta de l’Ebre del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural va enviar, el passat mes de desembre, el dossier de candidatura per a la renovació de la Carta europea de turisme sostenible (CTS). El territori va rebre l’auditor d’Europarc la setmana passada i no serà fins al pròxim mes de juny que el Parc coneixerà si opta a la renovació.

La Carta europea de turisme sostenible (CETS) és una acreditació d’àmbit europeu, atorgada per la Federació Europarc, que certifica que el desenvolupament del turisme en un territori es fa de manera sostenible d’acord amb els objectius de la Carta.

El Parc Natural del Delta de l’Ebre va aconseguir aquest certificat l’any 2007. El programa d’actuacions es va allargar fins a l’any 2011. De les 64 accions que s’havien de desenvolupar, 50 van completar-se (78%), 9 van presentar un baix grau de desenvolupament (15%) i 5 no van executar-se (7%). Entre els objectius assolits, destaquen les 62 empreses que actuen com a punt d’informació del Parc i les 20 empreses que s’han acreditat amb la II Fase de la CETS.

En aquest segon període 2012-16, els diferents agents de la Carta –empresaris, productors, entitats i administracions de l’àmbit deltaic- han presentat un Dossier integrat per 53 accions vinculades a 6 línies estratègiques: a) Consolidar la Carta europea de turisme sostenible, b) Conservar i posar en valor el patrimoni deltaic, c) Millorar la imatge turística del delta de l’Ebre, d) Crear, promoure i vendre turisme sostenible, e) Integrar artesans, agricultors, criadors i pescadors, i f) Formar i sensibilitzar.

L’auditor va visitar el delta la setmana passada per avaluar el procés anterior i conèixer de primera mà el nou pla per mitjà d’un ventall d’entrevistes i diàlegs, i també visitant diferents indrets de l’espai natural.

El primer dia, al matí, va entrevistar-se amb el director del Parc i l’equip tècnic de l’Àrea d’Ús Públic. Va prendre contacte amb el sector públic (ajuntaments, consells comarcals, etc.) i el sector productiu (arròs, sal, ànecs i musclos). Va entrevistar-se amb el director dels serveis territorials del DAAM a les Terres de l’Ebre. A la tarda, va visitar els ullals de Baltasar i el Museu de les Terres de l’Ebre.

El segon dia va entrevistar-se amb els agents turístics privats del delta; va visitar Riet Vell, el projecte de LIFE a les salines de la Tancada, i l’Encanyissada. Va entrevistar-se també amb José Aragonès per copsar l’estat de la candidatura a la Reserva de la Biosfera. Finalment, va mantenir una conversa de reflexió amb el personal tècnic del Parc abans de marxar del delta.

Actualment, hi ha 89 àrees protegides de 9 països diferents amb aquest reconeixement. A casa nostra, el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa en va ser el pioner (2001), seguit pel Parc Natural del Delta de l’Ebre (2007) i els parcs del Montseny i Sant Llorenç del Munt i l’Obac (2011).
Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.