El ple de l'Aldea aprova per unanimitat la moció per demanar un fons de rescat per als afectats de la secció de crèdit

divendres, 8 de juny del 2012

ACN L'ALDEA ANNA FERRÀS
L'equip de govern també accepta la creació d'una comissió proposada per CiU que treballi per incloure una partida als pressupostos per als afectats
L'Aldea (ACN).- Els grups municipals de l'Aldea, ERC i PSC a l'equip de govern i CiU a l'oposició, han votat per unanimitat a favor de la moció que insta al Govern i al govern espanyol a crear d'un fons de rescat, com es preveu fer amb Bankia, per ajudar als 435 afectats per la fallida de la secció de crèdit de la cooperativa que encara tenen part dels seus estalvis bloquejats, un total de 4,5 milions d'euros. El grup municipal de CiU també ha proposat la creació d'una comissió de seguiment que treballi per ajustar les partides del pressupost per poder aconseguir un fons municipal amb aquest mateix objectiu i que revisi el destí dels diners que s'estan recaptant per als afectats en diverses activitats benèfiques.
L'alcalde de l'Aldea, Dani Andreu, ha recordat que amb aquest moció es pretén corregir el que es considera "un greuge comparatiu" entre el que està passant amb els impositors de la secció de crèdit de la cooperativa de l'Aldea i el cas de Bankia. "El que està passant amb Bankia agreuja l'enrabiada de la gent de l'Aldea que veu com els 4,5 milions d'euros no són ni objecte de debat per ser rescatats amb diners públics com ho estan fent amb altres entitats", ha apuntat Andreu. La moció es presentarà també a través de diputats d'ERC al Parlament de Catalunya i el Congrés dels Diputats. Andreu considera que s'ha d'acabar "amb aquests greuges comparatius" per la manera en què s'ha tractat Bankia o la secció de crèdit de l'Aldea . "Els impositors d'una i altra entitat tenen els mateixos drets, al menys així ho volem creure, que la resta d'espanyols", ha apuntat l'alcalde.

Des de l'Ajuntament es reclama que el fons de rescat s'articuli des de la Generalitat i l'estat espanyol. "Donem l'oportunitat perquè les administracions públiques guanyin credibilitat i que els afectats de l'Aldea es vegin recompensats en al seva igualtat de tracte com tots els ciutadans de l'estat espanyol", ha reclamat Dani Andreu. L'alcalde ha explicat que el poble, més que enganyat, "se sent sol". "Sabem que estem en una situació molt difícil per la crisi i la situació econòmica de la resta d'administracions, però davant d'alguns exemples que estan passat, el més raonable i lògic és que la secció sigui tractada igual que altres entitats financera que pateixi dificultats", ha apuntat.

Per la seva banda, el portaveu del grup municipal de CiU de l'Aldea, Xavier Royo, ha explicat que CiU ha donat suport a la moció "perquè és una mesura que cal plantejar". Per a Royo però hi ha altres mesures que cal prendre i ha demanat la creació d'una comissió de seguiment que revisi les partides dels comptes municipals i veure "quina xifra o quantitat es pot destinar del pressupost als afectats de la secció de crèdit". L'equip de govern ha acceptat la proposició. La comissió de seguiment estarà formada per un representant de cadascun dels tres grups municipals i s'encarregarà també de revisar el destí dels diners que es recaptin amb totes les activitats benèfiques que s'estan organitzant la municipi.

Royo ha recorda que la Generalitat posa com a condició imprescindible que la cooperativa canviï la Junta Rectora i comenci a generar activitat per començar a activar tots els mecanismes que siguin necessaris per ajudar els afectats de la cooperativa. En aquest sentit Andreu ha volgut diferenciar i ha apuntat que "una cosa és el canvi de direcció per intentar revitalitzar la cooperativa però una altra cosa són els afectats que tenen els fons entrampats i en aquests moments no tenen cap garantia de poder-.los recuperar", ha dit.
Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.