APROVADA LA MOCIÓ EN DEFENSA DE CATALUNYA COM A NOU ESTAT D'EUROPA

dilluns, 29 d’octubre del 2012


Des de l'Alcaldia de l'Ajuntament de l'Aldea us informem que aquest dilluns 29 d'octubre  a les 13.30 h al Saló de Plens de la Casa de la Vila  de l'Aldea, ha estat presentada pel grup Municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya i que governa a l'Ajuntament de l'Aldea ,la moció en defensa de Catalunya com a nou Estat d'Europa. La moció presentada per ERC ha estat llegida per Dani Andreu Alcalde de l'Aldea.

Us adjuntem la moció que ha estat presentada dins dels plenari:

MOCIÓ EN DEFENSA DE CATALUNYA COM A NOU ESTAT D’EUROPA

 

El qui subscriu, grup municipal d’ERC-AM, en ús de les facultats que la legislació vigent els concedeix, al ple de la Corporació eleven la següent INFORMACIÓ:


El passat 11 de setembre, amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, 1 milió i mig de persones van sortir al carrer amb el lema Catalunya, nou estat d’Europa.


L’ajuntament de l’Aldea no pot restar impassible davant els clams que la ciutadania va expressar-hi: la voluntat d’esdevenir un poble lliure i la denúncia pel maltracte polític, econòmic i social que pateix Catalunya vers l’estat i que dinamita el nostre potencial com a país i les oportunitats de la nostra gent.

Avui, a Catalunya, l’atur afecta a 700.000 persones, el 20 % de la població es troba al llindar de la pobresa, el 40 % d’activitats econòmiques es troben en situació de risc de desaparèixer, l’espoli fiscal suposa 16.000 milions d’euros per a Catalunya i, amb tot aquest context, ens trobem amb una potencial amenaça dels nostres recursos naturals, com és el cas del cabal ambiental al tram final del Riu Ebre, i la inactivitat de molts anys en la preservació efectiva del Delta de l’Ebre per part de l’Estat Espanyol.

Catalunya ha de preservar com a poble els seus trets nacionals, la seva llengua, la seva cultura, el llegat de la seva història, el seu territori i, en particular per a nosaltres, el nostre Delta. A la vegada, Catalunya ha d’eliminar, d’una vegada per totes, el dèficit fiscal que viu a causa de la coexistència en el sí de l’estat espanyol. Així, cal que Catalunya avanci de forma determinant en la construcció de les seves pròpies estructures d’estat que han d’anar acompanyades, indiscutiblement, de les conseqüents figures d’hisenda pròpia per aconseguir, en definitiva, l’assoliment d’un estat propi en el sí de la Unió Europea.

 

És per tot això que DEMANEM al ple de la Corporació que s’adoptin els següents ACORDS:

 

1.    Declarar el municipi de l’Aldea com a territori català, lliure i sobirà.

 

2.    Comprometre’ns a treballar conjuntament amb la ciutadania i les entitats i associacions del nostre municipi per fer cada vegada més àmplia la majoria social i econòmica que resulta essencial per assolir l’estat propi.

 

3.    Instar el Parlament de Catalunya a sotmetre a votació la declaració unilateral de sobirania nacional de Catalunya i, quan s’escaigui, que convoqui un referèndum sobre la independència de Catalunya. A la vegada, instar el govern de la Generalitat i el propi Parlament a què s’acordin les mesures i accions que es creguin convenients per ordenar la transició fins a la constitució formal de l’estat català en el sí de la Unió Europea.

 

4.    Que l’Ajuntament de l’Aldea reafirma el seu compromís d’adhesió a l’Associació de Municipis per la independència i, alhora, donarà suport explícit  i coordinarà totes les accions que s’emprendran amb la finalitat de la plena sobirania amb l’Assemblea Nacional Catalana.

 

5.    Que mentre duri el procés de la transició nacional cap a la plena consecució de l’estat propi, l’Ajuntament de l’Aldea estableix l’estelada com un símbol addicional en caràcter municipal als símbols legalment establerts fins al moment. Per aquest motiu, l’estelada figurarà a la façana de la casa consistorial, a la sala de plens i en els diferents actes oficials que organitzi aquest ajuntament.

 

6.    Notificar aquesta declaració de municipi català lliure i sobirà i reivindicació d’estat propi català al:

 

-    President de la Generalitat de Catalunya i els diferents consellers del govern català.

-    Presidenta del Parlament de Catalunya i portaveus dels diferents grups parlamentaris.

-    President del Govern Espanyol

-    President del Congrés i Senat i portaveus dels diferents grups polítics de les corts espanyoles.

-    President de la Comissió Europea

-    President del Parlament Europeu

-    Secretari General de les Nacions Unides

-    Associació Municipis per la Independència

-    Associació Nacional Catalana

-    Associació Catalana de Municipis i Comarques

-    Federació de Municipis de Catalunya

Dani Andreu Alcalde de l'Aldea afegia:"La lectura que hem fet de la moció ha quedat prou resumit. Els moments són històrics i d'alguna manera tots els que formem part de les administracions públiques ens podem sentir en certa manera agraciats per poder viure aquest moment. No seriem agraciats sinó responguéssim al sentiment i al clamor popular, que tard o prompte s'haurà d'expressar per les vies que la democràcia ens té destinats per tots. La manifestació del 11 de setembre passat, va significar una crida clara i contundent en favor d'un desig que el poble Català fa molts anys que reivindica. Un major i millor tracte  per la seva cultura,la seva llengua i els seus recursos. La societat civil va posar al davant a cadascú dels representants polítics que ara hem d'estar a l'altura d'aquesta demanda. El Govern de Generalitat i el seu president han estat valents per tal d'iniciar aquest procés, aquest camí que ens ha de portar a la construcció d'un Estat propi, si així el poble ho demana en referèndum per majoria i com marca la democràcia ho podem tirar endavant.

Aquesta moció defensa aquest desig i de que es posin les eines necessàries perquè el poble de Catalunya parli lliure i obertament".

 

La moció en defensa de Catalunya com a nou Estat d'Europa ha estat aprovada pels vots a favor d'ERC i CIU i el vot en contra del PSC.
Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.