MOCIÓ D'ADHESIÓ AL PACTE NACIONAL PEL DRET A DECIDIR

dimecres, 25 de setembre del 2013

MOCIÓ D'ADHESIÓ AL PACTE NACIONAL
 PEL DRET A DECIDIR

Des des de l'Alcaldia de l'Ajuntament de l'Aldea us adjuntem íntegrament  la moció aprovada  dins del plenari del passat 13 de setembre sobre l'adhesió al pacte nacional pel dret a decidir.

Tot seguit es llegeix la moció presentada pels grups municipals d’ERC, CiU i PSC, que diu literalment:
            “En Daniel Andreu i Falcó, portaveu del Grup Municipal d’’Esquerra Republicana de Catalunya, Xavier Royo I Franch, portaveu del Grup Municipal de CiU i Manolo Masdeu i Eixarch, portaveu del Grup Municipal del PSC a l’Ajuntament de L’Aldea, presenten per a ser inclosa a l’ordre del dia del proper Ple, la següent:

            MOCIÓ D’ADHESIÓ AL PACTE NACIONAL PEL DRET A DECIDIR
El poble de Catalunya, al llarg de la seva història, ha manifestat democràticament la voluntat d’auto governar-se, amb l’objectiu de millorar el progrés, el benestar i la igualtat d’oportunitats de tota la ciutadania, i per reforçar la cultura pròpia i la seva  identitat col·lectiva.
Davant l’actual situació de bloqueig polític, financer, social, cultural i lingüístic de Catalunya en el si de l’Estat Espanyol, el poble de Catalunya i les seves institucions han expressat la voluntat de decidir el futur polític de Catalunya a través de diverses formes: les manifestacions massives del 10 de juliol de 2010 sota el lema «Som una Nació, nosaltres decidim» i la de l’11 de setembre de 2012 sota el lema «Catalunya nou Estat d’Europa», la resolució del Parlament de Catalunya, de data 27 de setembre de 2012, la qual constatava la necessitat que el poble de Catalunya pogués determinar lliurament i democràticament el seu futur col·lectiu mitjançant una consulta, la Declaració de sobirania i el dret a decidir del poble de Catalunya adoptada pel Parlament el passat 23 de gener de 2013.
El dia 26 de juny de 2013, es va constituir, al Parlament de Catalunya, el Pacte Nacional pel Dret a Decidir, una cimera que vol facilitar la participació de la societat civil en el procés cap a la celebració d’una consulta sobre el futur polític de Catalunya. A aquesta reunió constituent, presidida pel president de la Generalitat, Artur Mas, hi van ser presents una quarantena de persones en representació de partits polítics, associacions municipalistes i entitats culturals, cíviques, ciutadanes, empresarials i sindicals.
  
El dret a decidir és un objectiu de país i, com a tal, ha de buscar el compromís i la coresponsabilitat de tots els agents per tal que se’l facin seu i impulsin l’expressió democràtica de tots els catalans i catalanes el dia que es celebri la consulta. Aquest suport majoritari és el que donarà legitimitat al procés i té la seva base en la llibertat d’expressió de qualsevol poble recollida en tots els tractats internacionals.
El dret a decidir garanteix un procés democràtic, transparent i de respecte a la pluralitat d’opinions de la societat. El pronunciament del poble de Catalunya ha de ser, única i exclusivament, l’expressió majoritària de la voluntat dels seus ciutadans i ciutadanes. Per tot això, els grups municipals de ERC, CIU i PSC proposen al Ple Municipal els següents
ACORDS

Adherir-se al PACTE NACIONAL PEL DRET A DECIDIR a través de la Plataforma www.dretadecidir.cat.        
Promoure al municipi que entitats, associacions i agents econòmics es sumin també a aquest procés democràtic de l’exercici al dret a decidir  i a la celebració d’una consulta sobre el futur polític de Catalunya.
Enviar aquesta moció a la Generalitat de Catalunya, al Parlament de Catalunya i a l’Associació de Municipis per la Independència.


            El Sr. Alcalde, atenent el disposat a l’article 98.4 del ROF, declara que l’acord ha quedat aprovat pel vot favorable dels onze Regidors assistents al Plenari, és a dir per unanimitat i per tant amb el quòrum legalment determinat. 
Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.