L'Aldea reformarà l'antiga N-340 per fer-la més atractiva i segura

dimarts, 3 de desembre del 2013

L'Aldea reformarà l'antiga N-340 per fer-la més atractiva i segura

L'Ajuntament prepara actuacions d'urgència a l'espera que Foment destini una partida per a la reconversió definitiva

Diari de Tarragona 
Publicado: 18:13 - 01/12/2013

La posada en servei de la variant de l’Aldea ha obert una nova etapa en aquesta població del Baix Ebre, sorgida fa aproximadament un segle precisament al voltant de la carretera N-340. La desviació dels milers de vehicles que diàriament circulaven per la seva travessera ha canviat la fesomia i la rutina del poble, i obliga ara els seus habitants i el seu Ajuntament a reinventar-se de cara al futur.
La població ha guanyat en seguretat viària i en tranquil·litat, però sectors com el del comerç viuen amb inquietud l’adaptació a aquesta nova realitat.
Un primer pas en aquesta adaptació és la reforma de l’antiga travessera de la N-340 com a via urbana. L’Ajuntament de l’Aldea ja ha demanat la reversió de la titularitat de la via a l’Estat i ha obert una negociació amb el Ministeri de Foment, el qual hauria d’aportar una dotació pressupostària important (vora 200.000 euros) per dur a terme aquesta adaptació.
El problema rau en el fet que de moment, en el context de crisi actual, el Ministeri no té aquesta disponibilitat pressupostària. Així les coses, el consistori ha decidit dur a terme unes primeres actuacions de reforma de la via, amb recursos propis. Segons explica al Diari l’alcalde del municipi, el republicà Daniel Andreu, entre les obres previstes hi ha l’eliminació de semàfors i construcció de rotondes, la millora de l’enllumenat i nous passos de vianants.
«Mentrestant, continuarem buscant les vies de finançament que siguin necessàries, del Ministeri de Foment o de la Generalitat, per tal de poder dur a terme la reforma integral de la via, i convertir-la en una gran avinguda i rambla comercial, atractiva per als veïns i visitants», comenta l’alcalde.
El consistori ha obert una via de participació ciutadana perquè els veïns puguin fer les seves propostes en aquest procés de reforma. A més, ha consultat diversos alcaldes de municipis de la demarcació que ja han passat per una situació similar a la de l’Aldea, com és el cas de Vila-seca.
De forma paral·lela, l’Ajuntament aldeà ha anunciat un augment de les línies d’ajut i promoció del comerç local, en els pressupostos del 2014.
La variant de l’Aldea va entrar en servei el passat 3 d’octubre, després d’anys de reivindicacions i d’obres, que fins i tot es van aturar durant un any per la crisi econòmica.

Pla estratègic en procés de redacció

Aquesta voluntat de repensar-se per encarar amb garanties el futur es fa evident en la redacció del pla estratègic l'Aldea XXI, encarregat a la Universitat Rovira i Virgili en el marc també del pla estratègic de les Terres de l'Ebre. En ple corredor del Mediterrani viari i ferroviari, l'Aldea comparteix amb Tortosa un gran polígon, el Catalunya Sud, encara per desenvolupar. El foment de l'activitat industrial és precisament una de les vies en què es vol treballar. Per això resulta vital l?estació de mercaderies, planificada per la Generalitat però no prevista de moment per l'Estat. En aquest sentit, Daniel Andreu demana la complicitat dels agents socials i econòmics de les Terres de l'Ebre perquè aquesta sigui una demanda de tot el territori, «ja que contribuiria al creixement de tot el territori». En l?àmbit local, «l'Ajuntament ja ha començat a fer algunes accions per tal d'intentar reactivar l'economia, amb ajuts per a la implantació d'empreses i també per a la contractació de treballadors locals», destaca l'alcalde. 
Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.