Lliurament a 27 empreses de les acreditacions de la Carta Europea de Turisme Sostenible

divendres, 21 de març del 2014

Lliurament a 27 empreses de les acreditacions de la Carta Europea de Turisme Sostenible del Parc Natural del Delta de l'Ebre

El Parc Natural del Delta de l’Ebre del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural comptarà, a partir d’aquest dimecres, amb 27 empreses acreditades amb la Carta Europea de Turisme Sostenible. A més, la xarxa d’empreses que actuen com a punt d’informació del Parc s’amplia fins a les 86.
El lliurament va ser , 19 de març, a les 10 h, a l’Ajuntament de l’Aldea, i  va comptar amb l’assistència del director dels Serveis Territorials d’Agricultura a les Terres de l’Ebre, Pere Vidal, el director i la presidenta de la Junta Rectora del Parc Natural del Delta de l’Ebre, l’alcalde de l’Aldea, Dani Andreu, i el  president de l’Associació d’Empreses de Serveis i Activitats Turístiques del Delta, Joan Capilla.
L’acte incloia la renovació de 19 empreses amb la Carta Europea de Turisme Sostenible, la nova acreditació de 8 empreses amb la Carta Europea de Turisme Sostenible i la nova acreditació de 7 noves empreses com a punt d’informació del Parc.
En un primer terme, es van lliuraran les acreditacions a les empreses guardonades amb la CETS el 2010 i que l'any passat van renovar el seu compromís de treball i col·laboració amb el Parc i la mateixa CETS.En segon lloc, es  van lliurar les acreditacions a les 8 noves empreses que han decidit apostar pel compromís amb la CETS i han superat el procés d’auditoria per aconseguir aquest guardó.
Les empreses acreditades amb la CETS han d’aplicar una sèrie de mesures per tal de millorar el seu comportament ambiental, per mitjà de l’acompliment de 30 accions obligatòries i un pla d’actuacions a 3 anys. Aquest fet comporta també una millora de la qualitat, i conseqüentment, la prestació d’un servei amb garanties per als usuaris.Finalment, es lliuraran les acreditacions a les 7 noves empreses que han superat el curs per esdevenir Punt d’informació del Parc. Al curs, s'hi van inscriure 22 alumnes i 19 d'aquests el van superar.
Amb aquestes 7 noves acreditacions ja són 86 les empreses que actuen com a punt d’informació del Parc.
La Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) és una acreditació d'àmbit europeu, atorgada per la Federació EUROPARC, que certifica que el desenvolupament del turisme en un territori es realitzarà de forma sostenible d'acord amb els objectius de la Carta.
El Parc Natural del Delta de l'Ebre va rebre, el mes de setembre de 2007, el certificat de la Carta Europea de Turisme Sostenible, una acreditació de qualitat d'àmbit europeu que certifica que el desenvolupament del turisme en un territori es realitzarà de manera sostenible.
La Carta Europea de Turisme Sostenible als espais protegits és una de les línies d'actuació més importants promogudes per la Federació EUROPARC (entitat que aglutina els parcs nacionals i naturals de 32 països europeus), i distingeix els espais protegits que han definit una estratègia i un seguit d'actuacions per fer compatible el desenvolupament sostenible del turisme amb les tasques necessàries de conservació i millora del patrimoni natural i cultural que es protegeix.
Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.