Fase d'alerta del PROCICAT per Onada de Calor

dimecres, 26 de juny del 2019Molta precaució divendres 28 i dissabte 29 de juny de 6.00 h a 18.00 h : Fase d'alerta del PROCICAT per Onada de Calor
Es comunica que es manté activat el PROCICAT en fase d'ALERTA per Onada de calor.
Totes les comarques de Catalunya tenen la probabilitat de superar el llindar de temperatures extremes durant tres dies consecutius. Les que tenen la probabilitat més alta són les comarques del Pirineu, Pre-pirineu, Catalunya central i Ponent. El període s'allarga fins dissabte a l'espera de l'evolució per diumenge.
Per avui el SMC ha afegit les comarques del Nord-Est de Catalunya. Cal esmentar que el SMC informa que les comarques del litoral tenen la probabilitat, tal i com es pot veure als mapes adjunts, de que no superin els llindars durant els tres dies consecutius ja que s'espera una entrada de marinada per al dissabte 29.
El pla d'actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut (POCS) està en fase 2.
Es demana als ajuntaments que es prevegin llocs frescos o sales amb aire condicionat en cas que sigui necessari el seu ús i es tingui especial vigilància de les persones majors de 75 anys sense suport familiar o sense recursos; persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat; persones que hagin de romandre o fer activitat física a l'aire lliure (incloses les activitats laborals) i persones amb malalties cròniques.
El llindar establert pel Servei Meteorològic de Catalunya es correspon amb la superació de la temperatura màxima diària de cada municipi establerta pel percentil 98 durant tres dies consecutius o més.
El percentil 98 és el valor estadístic que indica que només el 2% de dies dels mesos d’estiu, la temperatura màxima ha estat superior a aquest valor. Aquest percentil, pren un valor diferent a cada municipi en funció de les temperatures màximes que s’hi assoleixen.Consulteu aquí el valor del percentil 98 del vostre municipi:

http://staticm.meteo.cat/wordpressweb/wpcontent/uploads/2014/11/07112639/percentils_2009-2018.pdf

Les previsions indiquen que es manté l'onada de calor a tot el territori. L'episodi d'onada de
calor es perllongarà, com a mínim, fins el diumenge. La distribució geogràfica del fenomen
dins de la zona avisada és de caràcter general.
El nivell de perill ha incrementat en comarques del litoral, sobretot de cara a demà divendres.
El dissabte el fenomen perdrà intensitat al quadrant nord-est.
A més, la temperatura mínima quedarà entre els 20ºC i 25ºC a la major part de Catalunya.

Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.