Fase emergència del INFOCAT

divendres, 28 de juny del 2019


Es comunica que es manté la fase d'EMERGÈNCIA del pla especial d'emergències per
incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) per l'incendi forestal actiu a la Torre de l'Espanyol (Ribera d'Ebre). Fins ara, s’han cremat 5.700 ha.

Quant a les previsions meteorològiques per avui, continuen les condicions meteorològiques extremes, amb una màxima extensió al territori, amb temperatures molt elevades, baixes humitats i l’entrada de la marinada. El risc d’incendi és molt elevat a tot Catalunya, especialment a les comarques de Segrià, Garrigues, Priorat, Ribera d’Ebre, Terra Alta, Noguera, Segarra, Urgell, Baix Empordà i part de Selva.

Pel què fa a l’incendi, els Bombers de la Generalitat continuen treballant, sobretot, sobre el flanc dret. Ahir a la nit es va aixecar el confinament a Bovera i Maials i no es preveuen mesures addicionals de protecció a la població. Els bombers de la Generalitat estan preocupats per les represes que podrien haver-hi de cara al migdia.


 Població evacuada

Hi ha diversos municipis afectats per l’incendi: Bovera (Les Garrigues),Flix (Ribera d’Ebre), Granadella (Les Garrigues), Llardecans (Segrià), Maials (Segrià), Palma d’Ebre (Ribera d’Ebre), Torre de l’Espanyol (Ribera d’Ebre) i Vinebre (Ribera d’Ebre).

Flix i la Palma d’Ebre van activar el seu Pla d’actuació municipal per risc d’incendi en alerta, i Riba-roja d’Ebre va posar la fase de Pre-Alerta.

Pel què fa als evacuats: 44 persones evacuades que es troben al municipi de Flix, al gimnàs de l’escola Enric Grau i Fontserè. També hi ha 4 persones evacuades a Bovera i 4 a la Palma d’Ebre, de les quals se n’ha fet càrrec els ajuntaments. Les persones desallotjades són de diverses nacionalitat: Espanyola, Gran Bretanya, Bèlgica, Holanda, Alemanya, Brasil i Estats Units. Els consolats han estat informats de la situació.

Mitjans:

Al lloc de l’emergència estan treballant 350 bombers, 120 dotacions terrestres i 5 mitjans aeris. La UME hi té 270 efectius. També hi ha 23 dotacions i d’altres, regulant el trànsit, per part del Cos de Mossos d’Esquadra. I també personal de Creu Roja, SEM, agents rurals policies locals i tècnics de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya, així com unes 700 persones voluntàries de les ADF.

 Prohibició de la sega
 En motiu de la simultaneïtat de l’activació del Pla PROCICAT per onada de calor i del Pla INFOCAT en emergència per l’incendi a la Ribera d’Ebre, s’ha prohibit la sega del cereal a tot Catalunya.


Restriccions d’accessos a massissos


S’ha restringit l’accés a 6 massissos forestals: Gavarres, Cadiretes, Montsec, Montsant, els Ports de Tortosa-Beseit i a Montserrat (es pot accedir al Monestir però no al parc natural). Només poden accedir-hi les persones residents i ja s’ha informat a les activitats de Joventut que no estiguin en aquestes zones.

Vies tallades:

 C-12 (pk 105-86) de Maials a Flix C-233 (pk 0-15) a Flix
T-2237 (pk 1-16) de Vinebre a la Palma d’Ebre T-703 (pk 0-11) a la Palma d’Ebre
T-714 (pk 0-11) de Cabacés a la Torre de l’Espanyol.


 Finalment, tenint en compte les condicions meteorològiques, es recorda que cal extremar la vigilància i prevenció pel què fa a la celebració de la revetlla de Sant Pere.


Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.