Alerta del VENCAT

dijous, 24 de setembre del 2020


Es comunica que en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, es manté la fase d'ALERTA del Pla Especial d'Emergències per risc de vent Catalunya (VENTCAT).

L'episodi de ventades fortes s'avança unes hores en relació a l'actualització d'aquest matí. El vent bufarà fort a la meitat sud de Catalunya afectant a zones densament poblades del litoral i prelitoral central. Les ratxes màximes de vent poden superar el llindar de 72km/h. De cara a final del dia el vent girarà cap a component nord i afectarà principalment al Pirineu on es podria superar el llindar d'avís de 90 km/h a cotes altes on es produirà el fenomen del torb. Es recomana extremar les precaucions en els desplaçaments durant el cap de setmana i en les activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals.

Molta precaució amb les excursions a alta muntanya: Aquest episodi, a banda dels forts vents, també està associat a una baixada important de les temperatures i a precipitació en forma de neu. Cal anar ben equipat si es fan excursions a alta muntanya, atès que les condicions poden canviar de manera sobtada.
Aquest avís ja s'ha fet arribar als grups vinculats.
Podeu consultar les actuacions a fer, els consells i les recomanacions per als municipis a l'enllaç http://bit.ly/28XQxSN

Per obtenir més informació:
-Consells d'autoprotecció per a la població:http://interior.gencat.cat/ventades
Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.