Recomanacions de prevenció davant la COVID-19 en la festivitat de Tots Sants

divendres, 23 d’octubre del 2020

 


Durant la festivitat de Tots Sants té lloc la celebració de la tradicional Castanyada a la tarda i la nit del 31 d’octubre, amb sopars familiars i revetlles. A aquesta celebració, els darrers anys s’hi han sumat algunes activitats importades de la celebració del Halloween, amb festes de disfresses i nens que van casa per casa demanant llaminadures (“truc o tracte”).

L’endemà, dia 1 de novembre, es produeix una assistència massiva als cementiris per retre el tradicional record als difunts. Aquest increment de visites als cementiris es produeix també uns dies abans i després d’aquesta festivitat.
Cal recordar que l’etapa de represa, definida per la Resolució SLT/1429/2020, de 18 de juny, no permet les activitats que comportin aglomeracions. A aquests efectes, es considera aglomeració la concentració de persones o grups de persones en espais públics quan no es pot mantenir la distància física interpersonal de seguretat o el seu equivalent en espai de seguretat.
D’altra banda, la Resolució SLT/2546/2020 estableix la recomanació de limitar els desplaçaments fora del domicili en la mesura del possible, prohibeix les trobades i reunions de més de sis persones així com el consum d’aliments i begudes en espais públics, suspèn la restauració excepte per a entrega a domicili o per a recollida en l’establiment amb cita prèvia, i suspèn l’obertura al públic de parcs i fires d’atraccions, incloent-hi tot tipus d’estructures no permanents desmuntables i també l’obertura d’establiments d’activitats lúdiques infantils privades en espais tancats.
En el conjunt de les activitats associades a la celebració de Tots Sants es produeixen situacions amb aglomeracions de persones que no permeten garantir les distàncies interpersonals entre persones no convivents i, també, activitats que dificulten el compliment de les adequades mesures higièniques, de manera que es genera un alt risc de contagis. Així, es fa necessari recordar les obligacions i recomanacions en relació amb les mesures de prevenció per tal d’encarar aquesta festivitat d’una forma segura i no afavorir la transmissió de la COVID-19.


#seguretat #salut #lAldea #coronavirus #COVID19
Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.