Pautes per la seguretat de la revetlla de Sant Joan

dilluns, 7 de juny del 2021

 


La revetlla de Sant Joan del 23 al 24 de juny es caracteritza per la celebració de diverses activitats de caràcter tradicional i també d’oci en grups. Aquestes activitats contenen dos elements de risc importants: d’una banda, l’ús del foc (pirotècnia, fogueres, baixada de la flama del Canigó, falles i similars), i de l’altra, la concentració de persones a l’entorn de l’ús del foc i també d’àpats (amb l’element tradicional de les coques) i festes, tant organitzades com en espais improvisats.

Pel que fa al primer risc, i específicament respecte a la pirotècnia, és habitual la realització d’una campanya de sensibilització a la població per part de Protecció Civil, sota el concepte de Revetlla Segura.
Pel que fa a concentració de persones, es relaciona directament amb els factors de risc de contagi de la COVID-19, especialment en el cas de les trobades no organitzades amb consum d’aliments o begudes on és difícil mantenir les mesures de prevenció, sobretot la distància i l’ús de mascareta.
Atesos els aspectes abans indicats, es recullen tot seguit les principals pautes per al desenvolupament d’una Revetlla Segura, que incorporen els aspectes relatius a l’ús de pirotècnia i també de concentració de persones.
La idea principal és que cal orientar la celebració cap a activitats de format reduït amb un nombre baix de persones i evitar les aglomeracions en espais no controlats o activitats no organitzades, sobretot en els espais habituals. Pel que fa a les activitats organitzades, tant les de cultura popular com altres, estan permeses per la normativa sempre que compleixin les restriccions pròpies de cada tipus d’activitat i se segueixi el pla sectorial. En general, cal adaptar les activitats per garantir que no es generen aglomeracions i que hi ha un control dels espais.

Tota la info
https://bit.ly/3v1mfbc

Web gencat revetlla segura
https://bit.ly/34TgH83

Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.