❗ COMUNICAT DEL DEPARTAMENT DE SALUT | Quarantenes dels contactes estrets vacunats

dimecres, 22 de desembre del 2021

 


El Ministerio de Sanidad va modificar ahir el seu protocol, aprovat l'1 de desembre i revisat recentment, en què sí establia la quarantena per a les persones vacunades contactes estrets amb variant Òmicron davant les evidències que aquesta variant escapa substancialment a les vacunes. 

 

Aquesta modificació per part del Ministerio, duta a terme ahir a la tarda, estipula que aquestes persones ja no han de fer-ne, però sí "limitar les seves activitats a les essencials tot reduint al màxim les seves interaccions socials". 

 

L'esmentat canvi difereix del criteri científic anteriorment exposat per la mateixa Comisión, i de l'opinió de l'Agència de Salut Pública i les recomanacions del Comitè Científic Assessor del Departament, i genera importants dubtes sobre la seva aplicabilitat, concretament les implicacions que aquest redactat comporta per les potencials persones contactes d'un positiu i que realitzen una activitat laboral amb clara "interacció social" com, per exemple, els sectors comercials, turístics, docents o d'atenció al públic. 

 

El Departament de Salut demana rigor a la Comisión de Salud Pública i que exposi els criteris científics que han motivat aquest canvi. 

 

Malgrat l'anteriorment exposat -i que tant l'Agència de salut Pública de Catalunya com el Comitè Científic Assessor del Departament recomanava implantar quarantenes per aquelles persones vacunades que siguin contactes estrets amb variant Òmicron- el Departament de Salut seguirà la recomanació estatal aprovada ahir per la Comisión per evitar més desconcert entre la ciutadania i els professionals sanitaris. 

 

En aquest sentit, l'Agència de Salut Pública de Catalunya ja està treballant en la modificació del protocol. Aquest nou document no introduirà canvis pel que fa a les quarantenes que quedaran com actualment: les persones correctament vacunades no han de fer una quarantena si han estat contactes estrets d'una persona positiva.

Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.