Actuacions d’endegament del Barranc dels Pixadors

dilluns, 16 de maig del 2022


L’Ajuntament de l’Aldea ja ha iniciat la primera fase les obres d’endegament del barranc dels Pixadors al tram que creua l’Avinguda Catalunya
 
Les obres del barranc dels Pixadors per disminuir la inundabilitat al seu pas pel nucli de la població ja són una realitat. Amb l’activació de la primera fase es demolirà el paviment de formigó existent del fons de la llera actual i dels marges aigües avall de l’antiga N-340, en les dos derivacions dels barranc. També es protegiran i reforçaran els fonaments de la nau contigua, mitjançant pantalla de micro pilots i per finalitzar la primera fase de les obres es replantejarà i col·locarà un mur d’escullera.
Xavier Royo, Alcalde de l’Aldea: “ Aquesta és un actuació molt important per al municipi, perquè quan ja estaran executades les dos fases, a part que adaptarem físicament el pont del barranc a l’amplada de l’avinguda Catalunya, també aconseguirem que la zona centre del poble deixi de ser zona inundable, i també evitarem les inundacions que pateix aquesta zona, ja que el pont deixarà de ser un tap per a les aigües del barranc “.
 
En la segona fase de les obres augmentarà la complexitat i es demolirà l’actual pont del barranc a l’av. Catalunya, dimensionant-lo a l’amplada de la via , amb el soterrament  i alineació dels serveis.
 
L’obra ha esta adjudicada a la empresa Regimovi per un import de 256.520 €, amb un termini d’execució de 3 mesos, aquesta actuació ha estat subvencionada en un 80% per l’Agencia Catalana de l’Aigua.
 
El projecte d’actuació al barranc dels Pixadors, presentat per l’Ajuntament  en el seu dia, va ser el que va obtenir més puntuació de tota Catalunya, pel que fa a subvencions d’actuacions en conques compartides. Amb aquestes obres els greus problemes de zones inundables que sempre ha patit la població es disminuiran considerablement i el barranc que creua la nova avinguda Catalunya podrà evitar els perills de desbordament en èpoques molt plujoses.
 

Imatge
https://bit.ly/3szbM8v

 

 


Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.