L'Ajuntament de l'Aldea, ofereix uns terrenys al Conseller de Salut, per un futur hospital de les TTEE

dimecres, 4 de maig del 2022


El passat dilluns, 2 de maig, van mantenir una reunió a la Conselleria de Salut, el Conseller de Salut, l’Hble. Sr. Josep Maria Argimon, l'Alcalde de l'Aldea Xavier Royo, la Diputada al Parlament i Primer Tinent D'Alcalde Irene Negre i el Portaveu del Grup Municipal d'ERC Toni Gilabert, acompanyats de Joan Bonet, tècnic redactor del Pla Funcional, per a presentar al Conseller el Pla Funcional dels terrenys oferts per L'Ajuntament per ubicar en un futur l’hospital de les TTEE, en cas que L'Aldea fos l'opció escollida.

 

Per part de L'Ajuntament, un cop analitzades totes les possibles ubicacions per a la construcció del futur hospital i després d'haver concretat una àrea que s'adapta a les necessitats d'un equipament com aquest, van creure oportú per tal de donar credibilitat a la seua proposta, la realització d'un Pla Funcional on justifica les potencialitats d'aquesta ubicació.

 

Aquest pla funcional recull diversos àmbits i s'analitza tant des d'un punt de vista urbanístic com d'infraestructures de comunicació, inundabilitat, centralitat territorial i accessibilitat tant en l'àmbit viari com d'aterratge d'helicòpters i el més important, la dimensió que es podria arribar a disposar.


 

Els terrenys proposats estan ubicats a la sortida de la població a la carretera de Tortosa, amb una extensió de 196.628m2 i qualificats com a terrenys aptes per a urbanitzar. A més, podrien arribar a incrementar-se per altres dos franges de terreny situades al seu voltant, una amb les mateixes condicions urbanístiques de 54.000m2 i una altra extensió d'un Pla de millora urbana de 70.000m2 per a serveis complementaris al de l'hospital, hoteler i residencial.

 A més de tots els terrenys que podrien ser susceptibles per acollir el futur Hospital de les Terres de l’Ebre, també hi existeix la possibilitat de disposar de sòl de reserva més que suficient per a possibles ampliacions o inclús per a rebre altres equipaments sanitaris en un futur. Aquest fet des de l’Ajuntament ho valoren molt ja que no només tenim una opció de present per a la construcció de l’Hospital, sinó que també es podran acollir altres equipaments de serveis complementàries i totalment necessàries per tenir un Hospital de les Terres de l’Ebre pioner a Catalunya.

 Xavier Royo, Alcalde de l'Aldea: “Entenem que la proposta que presentem l'Ajuntament és immillorable, per centralitat geogràfica, per l'accessibilitat per les importants vies i equipaments de comunicació que disposem en aquesta àrea i també per la gran extensió que podem oferir al Departament de Salut, si des del Departament s’analitza la nostra proposta amb molta objectivitat, veurà que aquesta és molt potent i seriosa.”

 


Irene Negre, Diputada al Parlament de Catalunya i Tinenta d’Alcaldia de l’Ajuntament de l’Aldea, afegeix que: “l’Aldea sempre hem treballat en clau territorial, ja que trobem totalment necessari que les Terres de l’Ebre, al seu complet, treballem per fer-nos grans i junts lluitar per resoldre totes les mancances que tenim. Qualsevol inversió que pugui implantar-se, qualsevol millora en infraestructures, qualsevol cosa que ens pugui afectar, ens afecta a tots i ens millora la vida a tots, no només al lloc on s’ubica. Sempre posem d’exemple que les inversions que venen al nostre poble són per a dinamitzar l’economia en clau ebrenca, per donar llocs de treball a tots els ebrencs, siguin d’on siguin i vinguin d’on vinguin.

Agraïm l’aposta per les Terres de l’Ebre del Departament de Salut, amb el Conseller Argimon al capdavant, per reformar l’actual Hospital de les Terres de l’Ebre, el Verge de la Cinta, ja que pensem què és urgent, necessari i inajornable millorar els serveis d’atenció sanitària a l’Ebre.  Així com ens posem a disposició del mateix per oferir una alternativa viable, possible i, pensem que, objectivament immillorable per ubicar el futur Hospital de les Terres de l’Ebre, tenint en compte aquesta àrea metropolitana que les Terres de l’Ebre hem de començar a ser. Junts som més forts, junts ho podrem tot! Avancem amb una nova mentalitat del segle XXI i deixem enrere les del segle XX...”

 Toni Gilabert Portaveu del Grup Municipal Endavant l’Aldea-ERC: “Primer vull mostrar la satisfacció per que finalment hi hagi una proposta sobre l’Hospital Verge de la Cinta,  la remodelació urgent i la construcció d’un nou hospital  ens satisfà.  I és per parlar d’aquesta construcció del nou hospital que avui estem aquí, com ja vam expressar el dilluns personalment al conseller Argimon demanem que es tinguin en compte els terrenys situats a l’Aldea,  que la localització  del nou hospital de les Terres de l’Ebre sigui una decisió que es prengui amb caràcter tècnic i no amb caràcter polític.

Demanem que s’obri un debat públic amb clau ebrenca, pensant amb el millor per les 4 comarques, que s’obri un debat transparent i serè,  fugint de lluites entre territoris i pensant amb el millor per al conjunt de totes les poblacions de les Terres de L’Ebre.

Confiem amb el potencial de l’Aldea, tenim bons terrenys, tenim bones comunicacions i estem al mig de tot, El nostre grup estem convençuts del potencial de l’Aldea i per això ja vam instar a l’equip de govern ara fa dos anys a treballar conjuntament  per reclamar que es tinguin en compte els terrenys de l’Aldea per la possible construcció d’un nou hospital”.


 

Imatges

https://bit.ly/3kxRsQL
https://bit.ly/3KFY9L5

Terrenys
https://bit.ly/39C7abk

Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.