Festa de la Plantada 2022

dimarts, 14 de juny del 2022

 


Diumenge 26 de Juny i després de dos anys de no poder realitzar-la amb tota la seua plenitud, a causa de la COVID-19, arriba la festa de la plantada. Una festa que ens farà parar el temps i reviure com plantaven l’arròs els nostres avantpassats. La finca de Ravanals, al costat mateix de l’Ermita serà l’escenari de gala  per veure una de les festes i tradicions més boniques que tenim al poble de l’Aldea.

Pepe Caballé Regidor de Tradicions: “Estem molt orgullosos per poder celebrar aquest any amb públic i com es mereix la Festa de la Plantada, ja que  per culpa de la pandèmia fa dos anys que no l’hem pogut celebrar. La plantada s’iniciarà a les 10:30h a la Finca de Joan de la Cruz, amb la concentració de plantadors i públic assistent, a les 11:00 h del matí farem la sortida cap a l’Ermita pel camí del Xoperal, amb els carruatges i plantadors, a les 12:00 h tindrem la degustació dels arrossos aldeans a càrrec dels restauradors locals. Durant la plantada també tindrem la tradicional cantada i ballada de jotes, per la Rondalla Xino-Xano i el Grup de Jotes de l’Aldea. Recordem que la Plantada es realitza a la finca de Ravanals, els quals els estem molt agraïts per cedir-nos el terreny tots els anys per poder realitzar la plantada i la sega.


Aquestes Festes Tradicionals no s’haurien de perdre mai, són festes molt emotives en les quals podem veure les faenes que feien els nostres avantpassats, quan venien moltes colles de plantadors de la part de València i de la resta  del país, per plantar l’arròs al Delta, per això des de la Regidoria de Tradicions volem fer una crida a tota la joventut que vulgui aprendre a plantar l’arròs, aquest dia ho podrà fer al costat dels plantadors que els ensenyaran”.
 
La Venda de tiquets per la degustació dels arrossos aldeans es podran adquirir a les oficines municipals fins les 14:00h de dijous 23 de juny, o bé a l’estand de l’Ajuntament el mateix dia de la Plantada
.Cartell
https://bit.ly/3xXySJr

 

 

Díptic

 

https://bit.ly/39jT7r0

 

 


Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.