L’Aldea inaugura la Via Verda del Delta de l’Ebre

dilluns, 11 de juliol del 2022

 


La Via Verda del Delta l’Ebre unirà les poblacions de
L’Aldea, Els Lligallos, Camarles i l’Ampolla

 

Aquest matí de dilluns s’ha inaugurat oficialment el primer tram de la Via Verda del Delta, a la comarca del Baix Ebre que pertany íntegrament al municipi de l’Aldea amb una longitud de 1.800m  i que va per l’antic traçat del ferrocarril entre València i Barcelona, que està en desús des de 1997. La nova Via Verda del Delta de l’Ebre s’ha inaugurat amb presencia dels 3 alcaldes: l’Alcalde de l’Aldea Xavier Royo, l’Alcalde de Camarles Ramon Brull, i l’Alcalde de l’Ampolla Francesc Arasa, implicats amb el projecte d’aquesta via que unirà les poblacions de l’Aldea, els Lligallos, Camarles i l’Ampolla amb una longitud total de 11.400 metres.


Aquesta via, es denominarà Via Verda del Delta de L’Ebre baix els consens dels tres Ajuntaments, els quals han pensat que aquesta era una denominació molt original ja que passa íntegrament pel terme municipal dels tres municipis deltaics. Recordem que l’altra via verda que circularà pel Delta de L’Ebre, està denominada del Carrilet.
Al primer tram de la Via al municipi de l’Aldea s’han realitzat treballs de pavimentació i desbrossament, s’ha dotat la via de senyalització, de mobiliari urbà i altres elements de seguretat, amb un cost de 38.618 € dels quals 15.400 €  han estan subvencionats.


Xavier Royo Alcalde de L’Aldea: “Estem molt contents per la posada en marxa de la primera fase de la Via Verda, esperant que un cop els altres municipis hagin posat en servei els seus trams, representarà una gran actiu turístic per a la comarca del Baix Ebre, ja que permetrà unir el municipi de L’Aldea, on estan situats totes les principals vies de comunicació, i la costa a l’arribada a l’Ampolla, passant pels Lligallos i Camarles”.

 

Precisament L’Alcalde Royo reclama tant al Consell Comarcal com a la Diputació: ”que facin tots els esforços que calguin en unir les dos vies verdes existents a la comarca del Baix Ebre, entén que la interconnexió de les mateixes pot potenciar d’una manera molt potent, l’activitat turística: “estic segur que poques zones de l’estat espanyol poden tenir dos vies verdes en una mateixa comarca i això ho hem de potenciar”, citava l’Alcalde Xavier Royo.

El segon tram serà entre els Lligallos i Camarles amb una longitud de 6.000 metres .

Ramon Brull Alcalde de Camarles: “Primer que tot felicitar a l’Alcalde de l’Aldea per la iniciativa, és un projecte que fa uns quants anys que vam començar, la veritat és que natros com a municipi tenim el tram més llarg. Tot i les negociacions amb ADIF el nostre tram és més complex  per l’estació del tren. És un tram que la via ens passarà justament per davant, i seria bo que poguéssim compartir una sèrie de terrenys que pertanyen a ADIF, estem buscant aquest conveni que pugui entrar tant la Via Verda com l’estació de tren, per poder turísticament destinar uns espais que són molt bonics per poder arranjar i rehabilitar per visitar-los. Estem a la faena,turísticament no tenim un gran potencial però poc a poc estem treballant amb centres d’interpretació de l’arròs, la via verda..., per poder donar sortida turística, i més tenint una població al costat tant turística com és l’Ampolla, que des de Camarles hem de saber aprofitar”.

 

El tercer tram de la Via verda del Delta de l’Ebre passarà íntegrament pel municipi de l’Ampolla amb una longitud de la via de de 3.600 metres.
Francesc Arasa Alcalde de l’Ampolla: “Felicito a l’Alcalde de l’Aldea per aquesta iniciativa que va tenir, de poder unir 3 pobles en aquesta Via Verda. Hem de ser molts conscients de com aprofitem aquests actius turístics, i una de les millors formes és compartir aquests actius.
Promocionar una sola població avui en dia no té sentit, i més aquí a les Terres de l’Ebre. Molt encertada la idea de poder compartir aquesta via verda amb els 3 municipis i poder atraure turistes tant d’un sentit com de l’altre. Natros tenim una part del  tram més o menys enllestit, i partir d’ara ens posarem a treballar per la part que correspon a l’Ampolla, per poder connectar amb les obres de  Camarles per poder posar en marxa el seu traçat . Hem de treballar conjuntament i optimitzar els recursos que tenim per poder unir aquestes 3 poblacions turísticament 

 

El km 0 del tram 1 de la Via Verda del Delta  comença a l’aparcament de la plaça 1 d’octubre al costat de l’Ajuntament, continuant pel nou passeig de l’antiga via del tren, el monument format per un antic vagó de ferrocarril, en homenatge als treballadors i treballadores de l’antiga estació del tren, l’oficina de turisme de l’Aldea, l’edifici de l’antiga estació del ferrocarril i l’àrea d’autocaravanes, tot vorejant el nucli urbà amb una gran oferta de restauració i comerç, i finalitza al Barranc del Mas Roig.

 

Nota de Premsa

www.laldea.cat/sites/default/files/NP2022/NP1318.pdf

 

Àudios
Alcalde de l’Aldea Xavier Royo
https://bit.ly/3PhkfpT

 

Alcalde de Camarles Ramon Brull
https://bit.ly/3apH8Je

 

Alcalde de l’Ampolla Francesc Arasa
https://bit.ly/3atlAv3

 

 

Imatges
https://bit.ly/3c39ZDo
https://bit.ly/3uEYzvY

https://bit.ly/3OWExWb

https://bit.ly/3yWaEj9

Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.