El Ministerio de Fomento millora el drenatge de l’Avinguda Catalunya

dilluns, 1 d’agost del 2022


Quan es van recepcionar les obres al maig del 2019, reconvertides avui en l’Avinguda Catalunya va quedar palès que el drenatge existent que van deixar operatiu, una vegada realitzat l’enderroc del pont de la N-340, no era l’adequat per drenar l’acumulació d’aigua de pluges. Tots els temporals com al Gloria l’any 2020, o l’últim aiguat del 25 d’agost de 2021 van provocar greus inundacions davant l’Ajuntament, amb cotxes atrapats a l’Avinguda, inclús els treballadors municipals amb bombes de succió, no van poder impedir que l’aigua inundés les dependències municipals, en diverses ocasions.

L’Alcalde de l’Aldea Xavier Royo va realitzar diverses gestions personant-se al mateix  Ministerio de Fomento a Madrid per parlar directament amb el Director General de Carreteras del Estado Javier Herrero, acompanyat del Senador Josep Lluís Cleries i amb el Diputat Ferran Bel, els quals van agafar el compromís de buscar una solució per arranjar el drenatge de l’Avinguda Catalunya de l’Aldea. Després de diverses gestions amb els responsables de carreteres tant de la demarcació, com de Catalunya, se va arribar a un acord per realitzar una actuació per millorar el drenatge de l’Avinguda Catalunya enfront de l’Ajuntament .
Xavier Royo Alcalde de l’Aldea: “Tot i no ser una infraestructura de la titularitat de Fomento, entenien que les obres anteriors no havien quedat en condicions òptimes per poder drenar tot el cabal d’aigua que es recollia a aquesta via. Gràcies a les diverses reunions amb el Ministerio i a les esmenes presentades  als pressupostos generals de l’Estat,  pel diputat Ferran Bel,  la predisposició de Vicente Vilanova de la delegació de carreteres de l’Estat a Catalunya i Alberto Hernández de la de delegació de carreteres de l’Estat a Tarragona, van aconseguir poder realitzar la millora del drenatge, iniciant-se les obres al març d’aquest any i que es van donar per finalitzes divendres 29 de juliol de 2022”.


Amb les obres de millora del drenatge s’ha augmentat considerablement el punt de recollida d’aigües i s’ha augmentat la canalització fins al Barranc dels Pixadors,  la qual ja desembocava al mateix barranc.

L’Alcalde remarcava sentir-se: “molt content, sabent que no ha estat una negociació gens fàcil, perquè la titularitat de la N-340 ja no pertanyia al Ministerio de Fomento, sinó a la població “

 

Amb la Insistència, negociacions, presentació d’informes i necessitats per la població, s’ha aconseguit que Fomento millori aquest punt negre del centre de la nostra població, esperant i desitjant que es puguin evitar les inundacions a aquesta zona.

Paral·lelament a l’obra del barranc dels Pixadors que finalitzarà les properes setmanes, també s’ha col·locat un nou embornal al c/ Bordà perquè pugui recollir i evacuar les aigües a la xarxa de pluvials de la població, per evitar en la mesura possible inundacions tant a la Raval de Fesol com a la zona de l’església de Sant Josep.


Vídeo declaracions alcalde i vídeos de les obres de Fomento


Imatges

 

 

Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.