S’inicia la 2a Fase d’adequació del Barranc dels Pixadors al seu pas pel nucli urbà

dimarts, 6 de juny del 2023

 

L’ajuntament de l’Aldea ha iniciat la 2a fase de les obres d’adequació del barranc dels Pixadors, al seu pas pel nucli urbà. A la 1a fase es va realitzar la construcció d’una escullera, aigües avall del barranc i aquesta 2a fase consistirà en la construcció d’aquesta escullera aigües amunt del barranc i la construcció d’un nou pont al seu pas per l’avinguda Catalunya, que deixarà una profunditat total per la pas de l’aigua del 1,20 m actual fins als 2 metres amb tota l’amplada del barranc. També desapareixeran els actuals ullals existents del pont per afavorir el cabal de l’aigua pel barranc amb la màxima afluència, sense comportar cap canvi de rasant. El pont també serà eixamplat fins l’amplada i reformada avinguda Catalunya, per garantir els passos de vianants, vehicles, carrils bici i àmplies voreres seguint les directrius de la nova avinguda Catalunya.

Xavier Royo Alcalde de l’Aldea: “Satisfacció màxima per l’execució d’aquesta obra, que garantirà que la zona centre de l’Aldea probablement deixi de ser zona inundable, com ho ha estat fins ara. Aquest fet comportarà, que des de l’Ajuntament podrem garantir permisos d’obres per la construcció d’edificis que la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) i l’Agencia Catalana de l’Aigua (ACA), ens haguessin pogut limitar anteriorment als ser zona inundable. Probablement la zona centre, el mateix Ajuntament i el barranc dels Pixadors deixin de produir greus inundacions i talls continus de la xarxa viària com fins ara s’han produït en èpoques de fortes puges a la nostra població .”


Aquesta obra té un cost de 598.950€ dels quals 500.000€ han estat subvencionats per l’ACA, per l’execució de les dos fases d’adequació del Barranc dels Pixadors. L’obra ha estat adjudicada a l’empresa Regimovi i el termini de finalització de l’obra està prevista per la 1a quinzena del mes d’agost.
 
Imatges
https://goo.su/cUJfTgY
https://goo.su/0yKGTH5
https://goo.su/QnIvZZw
 

 

Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.