Mas Social Ebre 2024

dimecres, 15 de novembre del 2023

 

PROJECTE SINGULARS


És un projecte que està finançat pel SOC de Catalunya i el Fons Social Europeu, el qual té una durada de 12 mesos, des de gener a desembre del 2024. Es tracta d’un projecte que ORIENTA, FORMA i VINCULA els i les joves amb el mercat laboral i les empreses del territori. Treballa la capacitació de joves que han tingut trajectòries d’abandonament escolar i no gaudeixen d’una ocupació laboral perquè, o bé tornin al sistema educatiu reglat o bé entrin al mercat laboral.

La proposta Mas Social s’adreça a joves entre 16 i 29 anys provinents d’abandonament escolar que hagin deixat els estudis reglats. L’objectiu és formar als i les joves que no han tingut una trajectòria normativa dins del sistema educatiu, els quals disposin de potencialitats que cal treballar però que necessiten assolir un conjunt de competències bàsiques i transversals, les quals facilitin i millorin la seva ocupabilitat. Les característiques dels i les joves candidats són:

-       Joves motivats amb aptitud física i actitud mental per les tasques agrícoles que mostrin interès per la proposta formativa plantejada i per la millora de les seves competències.

-       Joves amb un baix nivell acadèmic, per causa d’abandonament educatiu prematur produït per la desmotivació que suposa la càrrega lectiva desvinculada de la dimensió professionalitzadora, que alhora també es troben en situació laboral inactiva.

L’objectiu del Projecte Mas Social 2023 és la inserció laboral o retorn al sistema educatiu, millorant l'ocupabilitat i competències professionals de les persones joves participants. 

Aquest any, com a novetat, ofereix la possibilitat d’escollir entre dos itineraris:  

ü  AGRICULTURA ECOLÒGICA: oferim formació professionalitzadora de 233 hores en AGRICULTURA ECOLÒGICA, comença l'1 de març i acaba el 09 de maig. Un cop finalitzada, inclou la possibilitat de fer pràctiques formatives en empresa (100 h). Aquells joves que encaixin tindran possibilitat d'adherir-se a un contracte laboral.    15 places

ü   

ü  CONSTRUCCIÓ ECOLÒGICA: oferim formació professionalitzadora de 406 hores en CONSTRUCCIÓ ECOLÒGICA, la qual inicia al FEBRER i finalitza a FINALS de maig. Un cop finalitzada, inclou la possibilitat de fer pràctiques formatives en empresa (100 h). Aquells joves que encaixin tindran possibilitat d'adherir-se a un contracte laboral.  15 places

 

 

ü  VISITES A EMPRESES I ACTIVITATS SOCIOCULTURALS: la finalitat de les visites en empresa és conèixer les empreses de la zona, el seu funcionament i ocupacions vinculades a la formació que s’hi ofereixen. Les activitats socials, culturals i cíviques pretenen enfortir i crear vincle amb el teixit social del territori: associacions, entitats, etc.

ü  ORIENTACIÓ: oferim acompanyament individual o grupal, des del gener fins a desembre de 2024, per tal de millorar l’ocupabilitat, les competències i habilitats per afavorir la recerca de feina, o assessorament per retornar al sistema educatiu. A partir de sessions quinzenals amb l'orientadora, es treballa el perfil professional, el CV, la identificació i millora de competències, així com claus i estratègies per a l'entrevista de feina, itineraris formatius, recerca de feina i d'altres aspectes, tot sempre depenent de les necessitats i la realitat de cada jove. 

ü  El projecte finalitza al desembre 2024, per la qual cosa, tant els joves que aconsegueixen un contracte laboral com els que retornin al sistema educatiu es trobaran vinculats amb el projecte Singulars fins la seva finalització.

Els joves adherits al projecte Singulars gaudiran d’acompanyament, suport i seguiment des de la seva arribada fins al desembre 2024. A través de l’acompanyament socioeducatiu es realitzarà un treball de motivació, de suport emocional i de descobriment de les seves capacitats, facilitant-los les eines i els processos necessaris per tal d’acompanyar-los en el seu procés d’empoderament personal.

Al projecte Mas Social, l’acció s’organitza a partir de dos tipus d’objectius: Els objectius de contingut operatiu, i els objectius de contingut educatiu. Aquests objectius s’articulen a partir de tres accions, vinculades a la filosofia que persegueix el projecte:

A)    Accions d’orientació i acompanyament individualitzat.

B)    Accions de formació professionalitzadora.

C)    Accions de prospecció i coneixement de l’entorn productiu.

En el transcurs d’aquests mesos, de manera setmanal o quinzenal, es realitzaran tutories de seguiment, on es treballaran els objectius acordats al seu itinerari, alternant competències formatives i transversals. D’aquesta manera, les accions a desenvolupar amb els joves serien:

1.    Procés d’orientació durant tot el programa i acompanyament per part de la tutora/orientadora.

2.    Relació i contacte amb les empreses del territori a través de visites de l’entorn productiu.

3.    Accions de participació social, que alhora esdevenen també culturals i lúdiques.

4.    Formació professional i pràctiques en empreses, també amb suport i acompanyament, tant de la tutora/orientadora com del prospector del projecte.

Un cop finalitzat el curs, la decisió serà:

-       Retornar al sistema educatiu i vincular-se a altres accions formatives en acabar el projecte.

-       Adherir-se al món laboral, aconseguint un contracte laboral.

 

Per a qualsevol consulta: orientacioebre@sinergia.org o trucar al 657 288 485 (preguntar per Nerea).

Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.