S’inicien les obres del camí escolar al 21 d’Abril

dilluns, 18 de desembre del 2023


Aquest mateix dilluns 18 de desembre s’han iniciat les obres del camí escolar de l'Escola 21 d'Abril, com estaven previstes i dins del termini estipulat del segon semestre de 2023, marcant un pas significatiu cap a la millora de la mobilitat segura i sostenible a la nostra localitat. Aquest projecte, que es duu a terme en el marc del "
Projecte d’actuacions vinculades a la mobilitat segura i sostenible, la pacificació del trànsit i la reducció de l’accidentalitat a l’accés de l’Escola 21 d’Abril i a les travesseres," representa una inversió de 132.253,00 €, adjudicada a l'empresa REGIMOVI.


 
Les obres, amb un termini d'execució de 12 setmanes, són finançades al 100% pel Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, reflectint el compromís del govern amb la seguretat i la millora de la qualitat de vida dels aldeans i aldeanes.
Xavier Royo, Alcalde de L’Aldea, ha expressat la seua satisfacció pel començament d'aquesta obra: ”A més de dotar d’un camí escolar que afavorirà la seguretat dels escolars i les seues famílies, aquesta actuació oferirà a la població una nova àrea de passeig. L'Alcalde destaca que l'Escola 21 d’Abril serà una de les poques que : ” podrà afirmar que disposa d’un camí escolar exclusivament per a la seua escola i també remarca l'impacte positiu: als tres principals accessos del municipi, on es dotarà de reductors elevats per reduir la velocitat a les entrades del municipi”.

Aquesta actuació té com a objectiu principal pacificar el trànsit a la zona de l’Escola 21 d’Abril, millorant significativament la seguretat dels alumnes i les seves famílies. A més a més, es traduirà en una millora estètica de l’entorn de l’escola. El camí escolar tindrà una longitud de 300 metres, amb carril bici pavimentat, arbres i mobiliari urbà. També disposarà de passos elevats a les travesseres.
 
Així mateix, aquesta actuació inclourà la instal·lació de tres reductors elevats a les entrades principals del municipi, concretament a l'avinguda Catalunya (entrada nord i sud) i a la carretera d’entrada de Tortosa a l’altura de Sant Ramon, amb l'objectiu de reduir les velocitats dels vehicles als accessos del nucli urbà.
Les obres comptaran amb  dues principals actuacions:
 
ACTUACIÓ 1: Obres d’accés al col·legi 21 d’abril amb la separació del trànsit de vehicles de motor, bicicletes i zona de vianants, des de l’avinguda Catalunya fins al pati de l’Escola 21 d’Abril.
 
ACTUACIÓ 2: Reductors elevats que inclouen passos de vianants accessibles, per facilitar el creuament de les vies, per la pacificació del trànsit i la reducció de l’accidentalitat en tres punts de les principals travesseres del municipi, situats a l’Avinguda Catalunya (antiga N-340) i a la carretera d’entrada de Tortosa (N-235).
 
 
Amb aquesta inversió, l'Ajuntament reafirma el seu compromís amb la seguretat, la sostenibilitat i el benestar, tot millorant la infraestructura viària i fent de l'Aldea un lloc més segur i agradable per a tots els seus habitants.
 

Render1

Render 2

 


Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.