Es desactiva l’alerta TRANSCAT del camió que transportava MMPP

dimecres, 17 de gener del 2024

 


A la 1:00 de la matinada el CECAT desactiva el Pla Especial d’Emergències a causa del camió que transportava gas butà, al terme municipal de l’Aldea

Es comunica que s'ha donat per finalitzat l'estat d'ALERTA produït per la fuita d'una cisterna de mercaderies perilloses que ha tingut lloc a les 10:31h d'avui al terme municipal de l'Aldea (Baix Ebre) el producte ha pogut ser transvasat i ja no causa cap perill, per la qual cosa es desactiva el Pla especial d'emergències per accidents en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya (TRANSCAT).

 

A les 10:31h del dia 16/01 el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha rebut l'avís de que a l'AP-7 k 321 sentit sud un camió que acabava de sortir carregat de 18.680 kg de gas butà( ONU 23 1965) s’escapava per la vàlvula superior de la cisterna i s'ha buidat un 80% del producte, la cisterna estava a 7 bars de pressió. Així mateix, les tasques executades per tapar la vàlvula han reduït la fuita. Amb la fuita aturada el camió s'ha traslladat cap a una zona segura propera per tal de dur a terme les tasques de transvasament del producte que quedava dins la cisterna a un altre camió.


Durant l'incident s'han pres mesures per tal de tenir controlat l'abast de la fuita. A les 11:12h s'ha tallat la circulació en ambdós sentits a l'AP-7 entre els km 319 i 323 i a les 14:11h autopistes ha informat de l'obertura de la circulació de l'autopista que havia estat tallada per l'incident.

Bombers ha informat que a les 15:17h ha arribat la cisterna per fer el transvasament i a les 17:20h s'ha iniciat el transvasament que s'ha allargat fins a les 23.33 h, el vehicle amb la cisterna avariada ha pogut seguir la marxa. No consta cap persona afectada Els grups actuants s'estan retirant del lloc de l'incident.

 

#Seguretat #lAldea #informació

Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.