Un Primer Pas Prometedor amb l’arribada de la Via Verda

dimecres, 10 de juliol del 2024


Aquest mateix matí a l’embarcador de l’Aldea s’ha oficialitzat la signatura del conveni entre el Consell Comarcal del Baix Ebre i l’Ajuntament de l’Aldea, per la cessió dels terrenys municipals necessaris, perquè la Via Verda arribi fins a l’Aldea.

Toni Gilabert President del Consell Comarcal del Baix Ebre destacava la importància d’aquesta obra que preveu que estigui enllestida durant aquest mateix any 2024: “Una obra de 2 km que empalmaran el traçat del carril de la Cava amb la zona on estem ara de l’embarcador de l’Aldea i el Pont d’Amposta, una obra valorada en 535.000 €, finançats pels fons Next Generation, amb una important dinamització econòmica per la comarca del Baix Ebre i per les Terres de l’Ebre. Tots sabem que el cicloturisme creix any rere any i amb aquesta obra mediambientalment tan important amb els 1,8 km al mateix costat del riu, recuperem l’antic traçat del camí de sirga i la fauna i la flora autòctona. Agraïm una vegada més, la col·laboració de l’Ajuntament de l’Aldea. Fa goig des del primer moment el fet de poder treballar estretament per poder anar tan ràpids amb els tràmits”.

Xavier Royo Alcalde de l’Aldea: “Tot i que l’arribada de la Via Verda és una gran notícia per a la nostra comarca, volem expressar la nostra prudència i moderació. Entenem que, tal com està el projecte ara com ara, amb la seua extensió fins a l’embarcador de l’Aldea, de moment no beneficiarà de manera significativa als municipis de l’hemisferi esquerre del Delta, com són Deltebre, l’Aldea, Camarles i l’Ampolla. Des de l’inici quan el President del Consell Comarcal em va comunicar, que necessitaven fer arribar la Via Verda fins al terme municipal de l’Aldea, l’Ajuntament com a propietaris de la majoria dels terrenys pels quals hauria de passar la via verda, vam facilitar tots els tràmits possibles per agilitzar-ho al màxim i així cedir els terrenys al Consell Comarcal, perquè la Via Verda fins a l’Aldea fos una realitat. Hi ha dues coses que li vaig demanar al president del Consell Comarcal a canvi d’aquesta cessió: la primera és que es faci una àrea d’esbarjo aquí a l’embarcador, per potenciar la nostra zona fluvial i la segona petició, hauria de ser l’embrió, per la continuació de la via verda al carrilet de la Cava, enllaçant les poblacions de Deltebre i l’Aldea. Aquestes són les dues condicions indispensables
per poder veure millor aquest projecte, que a hores d’ara no ho veiem factible per l’Aldea. Una vegada més es beneficia plenament la comarca del Montsià i els municipis de l’hemisferi dret del Delta. Entenem que connectar Deltebre i l’Aldea seria una gran notícia, fruit d’aquestes converses, vaig concertar una reunió a la Diputació de Tarragona
”, on van ser rebuts per la Presidenta Noemí Llauradó, el Vicepresident Enric Adell i van estar presents l’Alcalde de Deltebre Lluís Solé, el President del Consell Comarcal del Baix Ebre Toni Gilabert i l’Alcalde de l’Aldea Xavier Royo. “Tots vam engegar el compromís, amb un projecte que ja s’està treballant a hores d’ara, per la recerca de subvencions, per poder perllongar la via verda, des de l’embarcador, per enllaçar les poblacions de l’Aldea i Deltebre”, remarcava Royo.

Un dels grans beneficis que representaria, fruit de les gestions de l’Ajuntament de l’Aldea, en un futur pels usuaris de la Via Verda i dintre del nucli urbà, seria la baixada des de l’estació de tren de l’Aldea, on es podrien desplaçar els cicloturistes sempre en carril bici, per la via verda del Delta de l’Ebre que enllaça l’Aldea, Camarles i l’Ampolla, o també la Via Verda del Carrilet que enllaça Deltebre, Amposta i altres poblacions del Montsià. “S’ha de gestar aquest embrió per garantir la interconnexió de les poblacions del Delta i gaudir d’un turisme familiar i sostenible citava Xavier Royo Alcalde de l’Aldea.
Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.