La Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa reclama una millora de la qualitat i quantitat del servei ferroviari a les Terres de l'Ebre.

diumenge, 29 de març del 2009

Premsa.El Punt 24-03-2009

La Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa reclama una millora de la qualitat i quantitat del servei ferroviari a les Terres de l'Ebre. L'ens cameral rebutja totalment que es retallen els serveis i es deixen desatesos els usuaris de l'estació de l'Aldea, així com que no hi hagi un sol tren Euromed amb aturada a l'estació central de l'Ebre. És per això que la Cambra ha manifestat el seu suport a l'Ajuntament de l'Aldea, que reclama a Foment la redacció d'un pla director de l'estació.


«No podem acceptar ni la retallada de serveis ferroviaris, ni la desatenció dels usuaris de l'estació de l'Aldea perquè això afecta el desenvolupament econòmic del territori i una gran part dels habitants de les Terres de l'Ebre», va dir el president de la Cambra de Comerç de Tortosa, José Luis Mora. «És vergonyós que no tinguem ni tan sols una aturada d'un tren Euromed a l'estació de l'Aldea», va afegir Mora, que fa uns dies es va reunir amb l'alcalde de l'Aldea, Dani Andreu. La Cambra de Comerç dóna ple suport a les reivindicacions de l'Ajuntament de l'Aldea, que ha reclamat al Ministeri de Foment la necessitat de fer un pla director de l'estació de ferrocarril. En aquest sentit, l'Aldea considera necessari un pla d'inversions per millorar els accessos a l'estació, l'ampliació de la zona d'aparcament, la reforma i rehabilitació de la zona d'espera, la compra de bitllets i la cafeteria. «L'ens cameral donarà suport a totes les actuacions que siguen necessàries per millorar la qualitat i la quantitat del servei ferroviari a l'Ebre», va assenyalar el president de la Cambra de Comerç de Tortosa. Per la seua banda, l'Ajuntament de l'Aldea busca el suport dels agents socioeconòmics de les Terres de l'Ebre per pressionar el govern de l'Estat a dotar dels serveis necessaris l'estació. «Sembla que Foment no té voluntat de millorar l'estació, per la qual cosa serà necessari unir esforços si volem aconseguir una estació de primera categoria», va explicar l'alcalde de l'Aldea.

Marxa enrere amb l'horari nocturn

La reacció contra la retallada de l'horari nocturn a les estacions de l'Aldea i Tortosa ja ha tingut el seu primer fruit. Així, l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) ja hauria fet marxa enrere en la seua decisió de tancar les dues estacions a partir de les 21.30 hores, tot deixant els viatgers de quatre trens a les fosques, sense poder anar a la cafeteria o al lavabo, i sense saber per quina via entrarà el tren que han d'agafar o que esperen. La retallada de l'horari nocturn va començar a l'Aldea a l'octubre i va arribar a Tortosa a finals de gener. Segons Adif, el tancament nocturn de les estacions no havia representat cap retallada de personal. D'altra banda, en els últims dies s'han tancat tots els accessos irregulars a l'estació de Tortosa, cosa que obliga els vianants a travessar les vies per la passarel·la. La mesura s'ha pres per evitar riscos, però ha provocat la queixa d'usuaris que escurçaven camí quan anaven a l'estació o volien passar del barri del Temple cap a al raval Sant Llàtzer o a cap a l'eixample, i viceversa.
Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.