Front de les Terres de l’Ebre per exigir més serveis i parades de tren a l'estació de l'Aldea

dimarts, 19 de maig del 2009

Front de les Terres de l’Ebre per exigir més serveis i parades de tren a l'estació de l'Aldea

Dilluns 18 de Maig i a les 12.00 h, organitzat pels ajuntaments de l'Aldea, Amposta i Tortosa, ha tingut lloc un acte històric. Amb l’assistència de més de setanta de càrrecs institucionals del Govern a les Terres de l'Ebre (alcaldes, directors de serveis territorials d'ERC i ICV, diputats al Parlament i senadors), polítics (de tots els partits excepte el PSC), representants patronals, Cambra de Comerç, sindicats i de les universitat pública de les Terres de l'Ebre, s’ha celebrat un acte unitari per exigir al Ministeri de Foment que compleixi els compromisos i executi les partides pressupostàries per millorar els serveis de l'estació de l'Aldea, que dóna servei als 150.000 habitants del Baix Ebre i el Montsià.
El conjunt de peticions que estava recollit en la moció aprovada per l'Ajuntament de l'Aldea i altres institucions, reclama la redacció i execució d’un pla director que millori el servei ferroviari i l'estació de tren que inclou la millora dels accessos des de la N-235, l'ampliació de l'aparcament, la rehabilitació de l'edifici de l'estació però corregir el recent escurçament, de matinada i de nit, del seu horari d'obertura. També es demana l'increment de la freqüència de parades de trens regionals i la llargament reivindicada aturada d'un Euromed diari, aprovada per la Comissió de Foment del Senat.
Els participants en la trobada també han exigit que el govern espanyol converteixi l'Aldea en la 'gran estació central' de les Terres de l'Ebre i tingui en compte la seva situació “estratègica”, a 200 km de Barcelona i València i un centenar de Tarragona i Castelló, en la futura construcció de la línia d'alta velocitat del corredor mediterrani, tant per al transport de mercaderies com en per al de passatgers, connectant amb el nord d'Europa i els principals ports del continent.
L’alcalde de l’Aldea, Dani Andreu ha afirmat que “És més que evident que la competitivitat del territori passa perquè les connexions ferroviàries siguin les adequades. És pels interessos econòmics del territori: es tracta d'una lluita de futur”. “Difícilment podem aspirar al tren d'alta velocitat i la millora de les infraestructures quan el més bàsic, que pari un Euromed al dia, n no es compleix. No és una qüestió de diners o de projectes i aprovacions grandiloqüents”, ha recordat l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel. L'alcalde d'Amposta, Manel Ferré, ha destacat la unitat aconseguida com a punt de partida per resoldre el dèficit d'infraestructures del territori. “Renfe ha de considerar l'estació de l'Aldea com la gran estació central de les Terres de l'Ebre. El Govern ja ha traslladat a l'Estat la necessitat que sigui un punt clau en el corredor del mediterrani”, ha reblat el delegat del govern a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó, que ha posat l'estació com el “símbol d'esdevenir un territori de primera divisió”.
Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.