Compromís de treball, diàleg i consens

dijous, 9 de juliol del 2009


Des del passat divendres 3 de Juliol, he assumit una nova responsabilitat política: la presidència del Consell Comarcal del Baix Ebre. He de reconèixer que em sento molt satisfet per ser el primer aldeà i el primer militant d’ERC que, durant els propers dos anys, tindrà el privilegi de presidir aquesta institució. Agraeixo de tot cor la confiança rebuda de la gent del meu poble, l’Aldea, i de la gent del meu partit i espero i desitjo no defraudar ningú.
Sé que la gestió d’una administració com la del consell i l’atenció i el servei als catorze municipis i l’EMD de Jesús comporta un treball rigorós i una dedicació important; i, al mateix temps, és un repte personal. Ara per ara, sé que abocaré (aportaré) dedicació al Consell, com ho continuaré fent per l’Aldea, i, del que estic segur, és de posar-hi tot el meu esforç, treball i il·lusió.
Al meu discurs de presa de possessió d’aquest càrrec vaig voler deixar ben clar que aquesta nova etapa de govern al consell estarà marcada pel diàleg i el consens per arribar a acords amb totes les formacions polítiques presents al plenari comarcal. Els temps que vivim ens ho demanen així i estic convençut de què només la suma d’energies pot fer realitat un present fort i un futur amb esperança de creixement.
Bàsicament, des del consell comarcal, s’administren uns recursos finalistes adreçats al servei de les persones i els pobles de la comarca. Sempre, però de manera especial amb l’actual situació de crisi, se’ns exigeix als polítics la posada en pràctica d’una gestió rigorosa que optimitzi els recursos, principalment en favor dels més necessitats. Estic convençut que la unió i l’esforç en comú és la millor manera de reclamar i exigir totes aquelles inversions i infraestructures que necessita urgentment el nostre territori per situar-se al lloc que li pertoca.
Amb la futura i, potser, propera creació de la vegueria, la comarca del Baix Ebre i les Terres de l’Ebre viuran moments decisius de la seva història. És important un bon clima de diàleg i consens entre les diferents forces polítiques per viure aquest avanç i reconeixement de la nostra identitat.
Però també hi ha altres reptes que no podem oblidar, com la negociació del pla de la conca de l’Ebre, la irrenunciable lluita per la nova cultura de l’aigua, la industrialització del territori respectuosa amb el medi ambient, les infraestructures viàries i ferroviàries com l’estació de l’Aldea, l’opció catalana de l’A-68, l’A-7 o el port dels Alfacs, el reconeixement i respecte al nostre fet diferencial i les seves tradicions i costums, la qualitat de vida i la pròpia autoestima...
A més, el dia a dia ens exigeix una millor gestió de totes les àrees comarcals: ensenyament, serveis socials, cultura, formació, promoció econòmica i turística, adopcions i acolliments, infància, adolescència, joventut, consumidors..., així com de totes aquelles iniciatives que neixin del teixit social, educatiu, cultural i empresarial de la comarca.
Des de sempre, el Consell Comarcal del Baix Ebre ha tingut al servei de la comarca uns treballadors i treballadores que han sabut fer molt bé la seva feina. Compto amb aquest equip humà per seguir millorant, si cal, el seu treball tant compromès. Vull comptar també amb tots els consellers i conselleres comarcals i demano la complicitat de la resta d’administracions superiors: Generalitat, Diputació, Estat...
Compromís de treball, diàleg, consens, gestió rigorosa... són algunes de les eines bàsiques per desenvolupar un autèntic treball en equip, al servei de la gent, dels pobles de la comarca i de la vegueria de l’Ebre. Les portes del meu nou despatx estan obertes a tothom i confio en la participació efectiva de tots per un millor futur de la nostra gent i dels nostres pobles.


Dani Andreu i Falcó
President del Consell Comarcal del Baix Ebre

Tortosa (Baix Ebre), 7 de juliol de 2009
Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.