Dani Andreu substitueix Andreu Martí a la presidència del Consell Comarcal del Baix Ebre

divendres, 3 de juliol del 2009

premsa@baixebre.cat 03/07/2009
El Consell Comarcal del Baix Ebre ha celebrat dues sessions extraordinàries. En primer lloc, s’ha donat compte de l’escrit de renúncia al càrrec de president del Consell Comarcal, presentat per Andreu Martí, i posteriorment ha tingut lloc l’elecció de Dani Andreu com a nou president de l’ens comarcal. El resultat de la votació ha estat de setze paperetes amb el nom de Dani Andreu i vuit en blanc.

La celebració d’aquests plenaris ha comptat amb l’assistència, entre altres, de diversos alcaldes i regidors dels municipis de la comarca del Baix Ebre, de directors i representants territorials del govern de la Generalitat, dels diputats provincials Pere Panisello i Joan Josep Malràs, i de familiars, amics i veïns del nou president.
Al seu discurs de presa de possessió, el nou president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Dani Andreu, ha destacat la seva condició de “primer president aldeà i d’ERC” i ha dit que “no faltarà compromís i treball per portar endavant una bona gestió per millorar les condicions de vida de tothom”. Dani Andreu ha dit que “l’aposta d’aquesta etapa de la legislatura serà el consens i el diàleg per arribar a acords sense distincions de formacions polítiques i per optimitzar els escassos recursos de les administracions en aquesta etapa de greu crisi econòmica”. El nou president també ha fet referència a la transició a la “futura vegueria de l’Ebre on el consell comarcal tindrà un paper fonamental”. Per aquest motiu, Dani Andreu ha manifestat que “una línia bàsica d’actuació serà la recerca de complicitats i la unió d’esforços per reclamar o exigir solucions, inversions i infraestructures que manquen al territori”. En concret, Dani Andreu ha fet referència, entre altres, a la negociació del pla de la conca de l’Ebre, a la lluita per la defensa de l’aigua, a la industrialització i potenciació del polígon industrial Catalunya Sud, al port dels Alfacs, a la opció catalana de l’A-68, a l’A-7, al servei a les persones, i a les infraestructures bàsiques pel turisme i la pagesia.
A més, el nou president ha destacat com objectiu del seu mandat “la defensa del nostre model de qualitat de vida” i “la potenciació del nostre fet diferencial que hem de posar en valor als ulls de tothom amb autoestima”. Dani Andreu ha acabat el seu discurs amb agraïments als consellers comarcals, al personal del Consell Comarcal i a la seva família.
Per la seva part, el fins ara president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Andreu Martí, ha recordat que “tal i com vaig prometre en el meu discurs d’investidura, la nostra línia bàsica d’acció s’ha centrat en les persones més desfavorides i en els ajuntaments més petits”. Andreu Martí ha afegit que “m’agradaria aprofitar aquest discurs final com a president per reivindicar el paper clau que juguen els consells en el desenvolupament econòmic, social i territorial en els diverses comarques del nostre país per tal de gestionar competències i serveis locals que serien impossibles de gestionar pels municipis més petits”. Martí, que ha dedicat bona part del seu discurs a l’agraïment, ha dit que “tot i que ara les meves responsabilitats principals es centraran en l’alcaldia de l’Ametlla de Mar i en la presidència del REBE, continuaré treballant enèrgicament com a vicepresident del Consell Comarcal en pro de la comarca i ajudant al nou president en el que calgui per tal de defensar els drets de tots i cadascun dels nostres conciutadans”.
El portaveu del grup comarcal del PP, Antonio Faura, ha dit que “tot i que no l’he votat, el nou president té tota la meva confiança, col·laboraré perquè tingui èxit, i actuaré amb absoluta lleialtat institucional”.
Per la seva part, el portaveu del grup comarcal del PSC, Jordi Bonilla ha lamentat que “tot i la majoria natural d’esquerres”, aquesta majoria no es visualitzi al Consell Comarcal. Bonilla ha avançat que “farem una oposició constructiva i atent a què les coses es facin bé”.
El nou president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Dani Andreu (1958), és alcalde de l’Aldea des del desembre de 2004 i conseller comarcal des del 2003. Al començament d’aquesta legislatura va assumir la presidència del REBÈ, en compliment de l’acord de govern signat al juny de 2007 entre Convergència i Unió (CiU) i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). Dani Andreu també va ser candidat a les eleccions al Parlament de Catalunya l’any 2006 i és membre de l’executiva regional d’ERC a l’Ebre.
Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.