FESTES MAJORS 2009

dimarts, 8 de setembre del 2009

Un any més arriben les festes al nostre poble, del dia 1 d’agost que es va començar amb la muntada de carros, el dia 8 muntada de la ria de carretes i les bastides i el certament de presentació de les postres Pubilles i Pubilletes. Seguint el dia 9 d’agost amb l’acabament de la plaça de bous i esmorzar. Amb aquests actes ja s’oloraven dies de Festa Major.
Donaven pas al primer dia de Festes 13 d’agost que com és tant típic amb el seu bou capllaçat esperat per tants, joves com grans. El repartiment del panoli, responsabilitat de les nostres Pubilles, vestides amb els vestits de pagesa, que tant ens fan recordar el passat com el que ara som, acompanyades per la xaranga. I a la nit, com no el Ball de Saló que encara que envaïts per la enveja d’alguns que no en sabem, és una gran admiració per als postres sentits. I per fi el primer bou embolat de l’any, actes on la mateixa assistència ja ho diu tot. I com no acabar al nit a l’S.C.R.U.A., tot seguint com un mite, aquest primer dia de Festa on tothom comença amb plena energia.
El segon dia ja va tot encarrilant-se per a poder fer front al fort del primer, després de la nit blanc arriba el bou capllaçat pels carrers del nostre poble, on tant jovent com no tant jove decidits a agafar-se del bou, a mullar-se i a córrer, se senten alliberats per la sensació que dóna està tant a prop d’un gran bou.
El dia de les Pubilles, també el dia del pregó, aquest any ha estat a càrrec de Rosendo Vázquez, a qui tothom en aquest poble el coneixem i admirem. Després del pregó el ball.
Balls amenitzats per orquestres de qui podem delitar-nos tant amb espectacle com en so durant totes les festes.
Arriba el dia de la Festa Major, dia on s’efectuava l’0frena als postres patrons, cada entitat del poble i cadascú que ho vulgues oferia fruita, flors o obsequis, seguida de la Missa cantada per la Coral i acompanyada per la Banda Musical “Verge dels Prats”, acabant amb la mascletada. I a la nit Ball.
Cal dir que cada dia a les 24 hores s’obria la carpa a l’espai jove, fet que donava pas a que tots els joves, jovenets i jovenetes poguessin gaudir de la seva música i el seu espai, acollint un considerable nombre del col·lectiu.
Després del dia de la Festa Major, el precedeix el dia del Foc, diumenge dia 16, on també va haver bastants actes, cursa ciclista, campionat de futbolin, partit de futbol de veterans, i bous seguit del Correfocs a càrrec del Diables Aldaia, que com cada vegada que ho fan, ens sensibilitzen amb els seus coets i focs d’artifici, i el seu espectacle.
Acabant el dia amb ball.
Afegim que del dissabte dia 15 fins al dimecres dia 19 cada nit es feien concursos al ball, de braços de gitano, de cocs, de truites de pataca i de pastissets, les altres nits es van oferir al descans cava i gelats per l’Ajuntament.
I ja començant la setmana, cada dia el dediquem a diferents col·lectius del nostre poble, dilluns dia de la dona, amb carreres de bicicletes, tenis, la proclamació de l’Alcaldessa, que aquest any va ser Rosa Recasens Pascual, seguint amb jocs, bous i el ball, on es va proclamar el Misters.
Dimarts dia de l’home, amb activitats clar està, dedicades als homes, correbous que organitzava la Penya Calaixó, campionat de guinyot, jocs de futbol, i més bous. Per a tancar el dia de l’home ball amb l’orquestra Junior’s.
Val a dir que aquest any a les 20 hores al recinte del ball i amb entrada lliure es va poder gaudir de ball de tarde amb l’orquestra Junior’s, on es va acollir amb bastant alegria i assistència.
Dimecres, dia de les paelles, amb una assistència immillorable, la gent disposada a cuinar el plat més suculent i deliciós com és la paella. Amb els ingredients patrocinats per Herba Ricemills S.L.U., Cademar, Cepromar i el cava a càrrec de l’Ajuntament de l’Aldea. Aquest dia va ser bastant remullat amb els jocs aquàtics, jocs que tothom va agraïr degut a la xafogor de la setmana. Seguim el bous i a la nit ball.
Ja veient com es tomba la setmana, arribem a dijous, dia del Jubilat, dia on tots els nostres avis poden gaudir, se’ls homenatja amb missa al local dels Jubilats, homenatge on el Batlle i tots els Regidors presideixen, i visiten a persones grans del nostre poble. Amb cantada de jotes a càrrec de Terrer Roig. El dinar, dinar que se celebra al Pavelló poliesportiu i que organitza la mateixa Associació de Jubilats. Concurs de guinyot. A la tarde també es va poder gaudir de ball amb l’orquestra Almas Gemelas i al mateix pavelló poliesportiu.
Aquest dia es van celebrar els jocs infantils organitzats per l’AMPA “21 d’abril”, jocs que es van fer al saló polivalent Ramón Salvadó.
A la nit al ball es va fer un homenatge a la persona més gran del poble.
Divendres i ja amb menys energia que al principi però amb moltes ganes de seguir fent festa, el dia del Jove, amb musclada i per la nit sopar de germanor a la plaça de bous, actuant la Xaranga i patrocinat per l’Ajuntament, sopar amb molt d’èxit, I plena assistència a la plaça per degustar un bon estofat. Acompanyat de dos bous embolats i castell de focs.
Amb les festes passades arriba dissabte 22, dia de l’Adéu, amb esmorzar popular, baldanada, sardinada, pa i cervesa. Per la tarde i per arrodonir ja que aquestes Festes estaven tocant al final l’Ajuntament va regalar al poble una tarde més de bous.
En conclusió i resumint, unes Festes dignes del nostre poble i la prova ha estat l’assistència de la gent a cada acte organitzat.
Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.