EL CONSELL DE L’AUDIOVISUAL DE CATALUNYA CELEBRA EL PLE A TORTOSA

dijous, 21 de gener del 2010

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) ha realitzat avui, 20 de gener, el Ple a Tortosa. Així mateix, el CAC s’ha reunit amb els prestadors de televisió pública i privada de les Terres de l’Ebre (el Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta) per tal d’analitzar conjuntament la situació del sector de l’audiovisual en aquest territori.

El president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya, Ramon Font, ha explicat en roda de premsa, al Parador de Tortosa, les conclusions de les reunions. El president ha remarcat que l’objectiu principal de les trobades amb els prestadors de serveis de comunicació audiovisual local “és conèixer des del mateix territori la realitat comunicacional del país i apostar per la consolidació de la comunicació de proximitat”.

Font s’ha referit a les dificultats que tenen determinats prestadors de TDT local per desplegar els seus projectes i ha destacat que, de les dades analitzades pel Consell, es desprèn que l’èxit en la posta en marxa depèn més de l’arrelament del prestador al territori que de la densitat demogràfica de la demarcació.

Per la seva banda, la consellera Dolors Comas ha assegurat en la roda de premsa que el mapa definitiu serà substancialment diferent al mapa original. Comas ha dit que determinats prestadors de l’àrea metropolitana de Barcelona han retornat les seves concessions i ha afegit que “és millor que tornin les concessions a que les coses es facin malament”.

El president i altres membres del Consell s’han reunit amb els responsables dels prestadors de televisió digital terrestre de les Terres de l’Ebre. El CAC s’ha entrevistat amb el director general del grup multimèdia La Veu de l’Ebre, al qual pertany L’Ebre TV, Josep Maria Arasa; amb el director de Tortosa TV, Mariano Lalana, i amb el representant de Canal 21 Ebre, Albert Roba.

La jornada també ha comptat amb una trobada amb l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel; el delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Lluís Salvadó; el president del Consell Comarcal del Montsià, Joan Castor; el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Daniel Andreu; el vicepresident del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Josep Solé, i el vicepresident del Consell Comarcal de la Terra Alta, Pere Royo. Finalment, ha tingut lloc una reunió de treball amb els alcaldes i els regidors que integren el consorci públic.

La reunió entre el Consell, els prestadors i els responsables institucionals respon a la voluntat del CAC d’incrementar la seva presència arreu de Catalunya, amb l’objectiu d’afavorir el coneixement adequat del sector i de millorar els canals d’interlocució. Aquesta és la setena jornada de treball del Consell amb els diferents prestadors d’arreu de Catalunya, i la segona que té lloc a les Terres de l’Ebre.


Més informació: Comunicació del CAC • C/ Entença, 321 • 08029 Barcelona
Tel.: 93 363 59 49 i 675 78 52 78• Fax: 93 363 25 07
Adreça electrònica: comunicacio.cac@gencat.cat
Web: www.cac.cat
Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.