CURS DE MARGES DE PEDRA SECA

dimecres, 10 de febrer del 2010

Benvolguts companys, des d’aquesta nota de premsa emesa des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de l’Aldea, us informem que amb l’objectiu de continuar des de la regidoria de Cultura continuant i conservant les tradicions arrelades al territori, i recuperant oficis antics dels nostres iaios, s’està preparant un curset per poder treballar amb la pedra seca.

Simón Falcó, Regidor de Cultura:”Des de l’Ajuntament volem promocionar tots els oficis antics,que estiguin al nostre abast.
Desprès de tenir una conversa amb el Sr Joaquin Toset, vam decidir de realitzar un curset de fer marges de pedra seca. Un ofici bastant antic que els nostres iaios utilitzaven per delimitar les seves particions i per aguantar que els terres no se les emportes les aigües, i que poc a poc s’ha anat esdevenint un ofici de luxe, un ofici en el que només s’utilitza ja per fer coses decoratives. Però no per això s’ha de perdre ,i pensem que aquí al nostre poble, ja queda molt poca gent , que en sap fer, i un d’ells es el Sr Joaquin Toset .
Baix la seva tutoria, començaríem el curset ,prèvia inscripció, i data límit fins al 26 de Febrer de 2010 .Desprès realitzaríem una reunió preparatòria per als inscrits.Esperem que molta gent s’apunti per poder continuar aquest ofici tan antic dels nostres iaios”.


El curset de marges de pedra seca es faria un cop a la setmana amb una durada de 2 a 3 hores .Recordem que les inscripcions s’han de realitzar a l’ajuntament de l’aldea trucant al 977 45 00 12 o bé, enviant correu electrònic a culturaifestes@laldea.org
Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.