L’Aldea disposarà d’un centre urbanístic amb molts beneficis i avantatges

dimecres, 24 de novembre de 2010


MODIFICACIÓ NORMES SUBSIDIÀRIES(CENTRE)

L’Aldea disposarà d’un centre urbanístic amb molts beneficis i avantatges

Des de l’Alcaldia de l'Ajuntament de l'Aldea, us informem de l’aprovació definitiva del projecte de modificació de les normes subsidiàries (centre).
L’Aldea ha estat un municipi que ha anat fent-se gran al voltant d’una via de comunicació. Aquest creixement longitudinal (3km x 15 m) no ha permès expandir-se en forma d’un centre urbà “típic” que en molts altres pobles s’ha configurat al voltant de la plaça major, l’església o l’edifici més antic o més emblemàtic de cada municipi.
Aquesta manca d’un espai central també va produir en el passat separació social i una certa sensació de desafecció urbanística, problemàtiques que no eren abordades per la manca de personalitat pròpia com a municipi independent.
Les actuals perspectives proposen l’eliminació del traçat de la N-340 al seu pas pel casc urbà amb la construcció de la “Variant”. El poble requereix reformar la seva estratègia urbanística per donar-li sentit a la nova dimensió que reportarà la unió física dels nostres barris històrics i la desaparició de l’excés de trànsit de la carretera nacional.
Amb aquesta línea de treball la modificació de les normes subsidiàries va d’acord amb una proposta de futur que proporcioni al municipi un veritable CENTRE. Aquest espai comportarà no tan sols augment de zones de serveis que ja tenim, sinó també àmbits públics i privats amb vocació d’ampliar l’atractiu econòmic de la població.
El procés de la modificació ha buscat el consens i la transparència, s’ha donat veu i opinió a veïns, entitats, grups polítics municipals, tècnics, professionals i el tràmit ha estat dirigit per un prestigiós gabinet d’arquitectes (Garreta Arquitectes). S’han recollit suggeriments i propostes que han anat donant forma a un projecte que finalment i desprès de l’aprovació pels Plenaris del l’Ajuntament (26.03.2010 i 07.07.2010) amb el vot a favor dels grups del govern (ERC 6 i PSC 1) i l’abstenció dels altres grups del consistori ( IPA 2 i CiU 2) va ser aprovat de manera definitiva per la Comissió Territorial d’Urbanisme de les Terres del Ebre (CUTE 29.07.2010)
Amb aquesta reforma urbanística L’Aldea disposarà d’un centre urbanístic amb molts beneficis, una part general d’usos residencials, un espai comercial que preveu servir de gran zona d’activitat econòmica, un “rovell de l’ou” posat a disposició del comerç aldea. En paral•lel s’ha dissenyat una gran plaça pública de 6.350 m² (l’actual de l’ Ajuntament es de 3.200 m² ) un àrea pública que cobrirà definitivament les necessitats lúdiques i socials dels ciutadans i ciutadanes de L’Aldea, la gran plaça major del nostre poble, i com a cirereta del pastís la reforma urbanística ens proporciona un potent augment de zones verdes, en concret 20.000 m², un pulmó verd repartit en diferents àmbits i especialment concentrat en un parc de 5.445 m² al costat del Barranc de Pixadors donant a la reforma un clar sentit de conservació de l’esperit rural del nostre entorn, una estètica deltaica en clara continuïtat dels valors que tant defensem a la nostra terra, respecte, proximitat i estima a la natura.
Share this article on :
 
© Copyright 2010-2017 InfoAldaia All Rights Reserved.
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.