ERC porta als plens d'ajuntaments i consells comarcals la millora dels serveis ferroviaris a les Terres de l'Ebre

dimarts, 22 de gener del 2013


Els republicans, que donen suport al front comú que vol encapçalar la Cambra de Comerç, reclamen la millora de combois, freqüències i la parada de l'Euromed

Tortosa (ACN).- Mentre la Cambra de Comerç de Tortosa ha començat a moure fitxa per encapçalar un front polític i social de reivindicació de millora dels serveis ferroviaris a les Terres de l'Ebre, la Federació de l'Ebre d'ERC ha anunciat que portarà a les institucions locals del territori aquestes demandes amb la presentació de mocions als plens d'ajuntaments i els consells comarcals. Els republicans, que també han donat el seu suport explícit a la iniciativa de l'ens cameral tortosí, han presentat ja un text base en el qual reclamen al govern espanyol la un increment de les freqüències, la renovació dels combois més antics, una revisió de les tarifes així com l'aturada de l'Euromed a l'estació de l'Aldea (Baix Ebre)
Els dirigents d'ERC consideren que les Terres de l'Ebre són víctimes d'un "greuge comparatiu" en matèria de serveis ferroviaris i han reclamat la "unitat de tothom" en el seu intent de fer "força" per reivindicar millores palpable en el moment que la connexió de l'alta velocitat de totes les capitals de província amb Barcelona ha evidenciat de nou la situació de les Terres de l'Ebre en aquest àmbit.
"Volem que tothom treballi en conjunt", ha subratllat l'alcalde de l'Aldea, Dani Andreu, qui, al mateix temps, s'ha mostrat "encantat" amb la iniciativa empresa des de la Cambra de Comerç de Tortosa per formar un "bloc" d'agents socials i econòmics que treballin en la mateixa direcció. "Sempre ens hi trobaran", ha assegurat Andreu, convençut que es tracta de moviments "compatibles" que comparteixen els "objectius finals", com l'acte institucional i socio-econòmic que va tenir lloc a l'Aldea l'any 2009 per reclamar aquestes millores.
La moció insisteix en alguns dels punts que els republicans ja van posar temps enrere sobre la taula i que coincideixen també amb els objectius de la Cambra. En primer lloc, una millora de les freqüències d'aturada dels trens regionals que connecten Tortosa i Móra la Nova amb Barcelona, així com una renovació dels combois de més de deu anys d'antiguitat. La moció es complementa amb la reivindicada aturada de l'Euromed a l'estació de l'Aldea a més d'una política tarifària "equitativa" per a tots els serveis. També plantegen la reforma o ampliació d'infraestructures i l'habilitació de zones d'aparcament.
El text, que es podria aprovar la setmana que ve al ple de l'Aldea i en breu també al de Roquetes (Baix Ebre), així com al Consell Comarcal del Baix Ebre, preveu traslladar els acords presos al Ministeri de Foment, al Congrés dels Diputats, el Senat, el Parlament de Catalunya i el Departament de Territori i Sostenibilitat, així com al delegat del Govern a les Terres de l'Ebre.
Andreu ha recordat que l'any 2008 la Comissió de Foment del Senat va aprovar una proposta de resolució dels republicans, amb el vot favorable del PP, per establir l'aturada de l'Euromed. "Però mai més se'n va saber res. Tots els governs espanyols, siguin del PP o del PSOE, són un mal negoci per a Catalunya", ha apuntat.
Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.