ERC portarà al Congrés el "greuge" i la "discriminació" que pateixen els serveis ferroviaris de les Terres de l'Ebre

dilluns, 14 de gener del 2013

08.01.2013 -


Els republicans denuncien que el territori s'ha quedat al marge de la connexió d'alta velocitat amb Barcelona i recorden que encara no s'hi atura ni l'Euromed

ACN · ID 698194 L'Aldea (ACN).- ERC preguntarà al Congrés dels Diputats per la situació de "greuge i discriminació" que pateix el servei ferroviari a les Terres de l'Ebre en comparació amb la resta de Catalunya. El president de la Federació de l'Ebre del partit, Gervasi Aspa, ha reiterat que mentre totes les demarcacions catalanes queden connectades amb el tren d'alta velocitat amb la capital catalana, arran la posada en funcionament aquest dimarts del servei entre Barcelona i Girona, aquest no és el cas ebrenc. Aspa, que ha denunciat el "menyspreu i abandonament" del territori per part dels governs espanyols, ha recordat que tot i el compromís estatal, l'Euromed continua sense aturar-se a l'estació de l'Aldea (Baix Ebre).

El dirigent republicà, que ha anunciat el registre de diverses preguntes al govern espanyol al Congrés dels Diputats per part de la seva formació, ha reclamat un servei ferroviari de regionals eficient, més ràpid, amb més vagons, més freqüència de pas i amb uns abonaments més econòmics, tenint en compte els preus fixats per als Avant que fan el trajecte des de Lleida, Girona i Tarragona fins a Barcelona.

"A les Terres de l'Ebre, que som les que estem més lluny de les grans capitals catalanes, a més de penalitzar-nos amb peatges per anar per vies ràpides o sense tren d'alta velocitat, resulta que per utilitzar el servei regional, en proporció, hem de pagar més que aquells que es desplacen més ràpid i amb més comoditat amb el TAV des de Tarragona, Lleida o Girona fins a Barcelona", ha denunciat.

No només això. Els republicans constaten que tot i els nou combois Euromed diaris que passen per l'estació de l'Aldea en direcció Barcelona i Alacant, cap d'ells continua aturant-se "malgrat que el mes de novembre de 2008 es va aprovar una moció presentada pel senador Muñoz a la Comissió de Foment del Senat, amb els vots favorables del PP, amb la qual es demanava l'aturada diària d'un d'aquests Euromeds'.

Aspa també ha recordat que en un acte a l'Ajuntament de l'Aldea l'any 2009, càrrecs institucionals, polítics i representants dels agents socioeconòmics de les Terres de l'Ebre van exigir al Govern espanyol que solucionés el dèficit de serveis ferroviaris i impulsés l'estació l'Aldea - Amposta - Tortosa'. Unes demandes que "a dia d'avui les demandes continuen sent les mateixes i el problema, també. El problema és la manca de voluntat política dels governs espanyols, abans, del PSOE i ara, del PP".
"Totes les inversions o infraestructures de les Terres de l'Ebre que depenen dels governs espanyols o no es fan mai o bé es construeixen amb molt de retard i malament, fet que converteix el nostre territori en un cul de sac mal comunicat i poc competitiu", ha assegurat, tot recordant també els casos de l'A-7 i les variants pendents. "Per acabar amb el maltractament d'Espanya cap a les Terres de l'Ebre, el millor que podem fer és assolir la independència al més aviat possible", ha tancat.



Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.