12 ena FIRA DE L’ARRÒS I EL COMERÇ DE L’ALDEA

dilluns, 18 d’abril del 2016


Us convidem aquest cap de setmana del 22 al 24 d’abril  a l’Aldea en motiu de la 12 ena Fira de l’Arròs i el Comerç .
L’acte d’inauguració tindrà lloc aquest divendres 22 d’abril a les 19.30 h al pavelló firal a càrrec de la Sra. Teresa Galiana Andreu. La recepció d’autoritats serà a les 19.00 h a l’Ajuntament.

Dani Andreu Alcalde de l’Aldea: “Amb la nova edició de la Fira de l’Arròs i del Comerç de l’Aldea, en la seva dotzena edició, obrim de nou la oportunitat per a que tots els comerços i empreses locals  puguin ubicar la seva oferta en un espai privilegiat, un gran aparador municipal.
L’Associació l’Aldea Comercial, conjuntament amb l’àrea de comerç posa a disposició del nostre sector econòmic uns dies que tenen vocació d’expressar la riquesa i la qualitat dels nostres negocis.
Des del nostre ajuntament intentem afavorir la activitat econòmica al poble, el nostre objectiu es ampli i sempre destinat a crear llocs de treball de manera directa com son els plans d’ocupació de neteja viària, la incentivació de la implantació de noves activitats i la contractació de treballadors per a les empreses per mig de subvencions o la promoció transversal dels nostres productes més identitaris, el consistori vol que se’ns reconegui pel que sempre hem estat capdavanters, la qualitat de la nostra horta i d’aquesta manera implantar una marca de prestigi que beneficiarà al conjunt d’empreses i comerços. Amb la inversió de l’ajuntament en la Fira  es fa un gran esforç per tal de que els expositors puguin mostrar el seu negoci en les condicions més atractives possibles”.

La finalitat de les fires sempre és que et vegin, al nostre municipi se’l mira, se l’observa i se’l te en molts d’aspectes com a referència, la nostra gent es emprenedora, es treballadora i li dol poc “acotxar el llom” les hores que facin falta, aquest caràcter innat de les nostres empreses es el millor segell de qualitat per tal de que tothom reconegui les virtuts que atresora el comerç de proximitat .
Els propers anys el nostre municipi ha de aprofitar al màxim totes les oportunitats que ens brindarà el nou context econòmic, es per aquest motiu que crec molt necessari fer una crida a la participació, a la col·laboració i a la implicació en aquesta nova mostra del nostre múscul econòmic local.
Abans d’acabar aquesta presentació vull fer referència a un detall crec de gran importància, amb consens amb l’Associació l’Aldea Comercial i l’equip de govern, vàrem decidir igual que fem a la Festa Major, que la persona que inaugurés la nostra 12à Fira de l’Arròs i del Comerç fos un ciutadà o ciutadana aldeà/na.
Iniciarem aquesta nova etapa amb la Sra. Teresa Galiana, una persona que representa  els valors del nostre teixit comercial, ella tal com ho aniran fent més gent durant els propers anys, creiem es el millor exemple per tal de donar coratge, ser referència i que tothom ens sentim molt orgullosos de comptar amb gent que ha treballat, que treballa i treballarà a la manera aldeana, es a dir, amb fermesa, amb honradesa i amb abnegació.
Vos desitjo que aprofiteu molt be aquests dies de Fira i convido a la nostra ciutadania i a la gent de les nostres comarques a visitar i comprovar la vitalitat del comerç aldeà.

Mercè Tafalla i Prades Presidenta de l’Associació l’Aldea Comercial: “Tots els pobles de la comarca fan la seva pròpia fira, la del oli, de la mel, de la terrissa..... i la de l'Aldea és la de l'arròs i el comerç. L'associació del comerç va començar a fer la nostra fira, la ubicació va ser darrera de l'ajuntament, a la plaça del ball, en carpes de lona. Tot i que era fora al carrer va quedar una fira en molt de caliu, hi havia moltes ganes, van col·laborar molts de comerços del nostre poble. Per la nit va vindre una ventada típica de les nostres terres i una mica més i ens troben al mig del camp de futbol, però tot i el mal temps allí vam aguantar. Els aldeans i aldeanes ens van donar molt de suport, el seu recolzament i la seva presència van ser la força per tirar endavant.
Una petita idea, a petita que sigui, si la fas realitat la pots fer créixer i això és el que ha passat en la nostra fira. Enguany organitzarem un gimcana dins el recinte firal, hi haurà un saquet d'arròs de mig quilo a cada estand i els participants hauran de trobar-los tots. Llavors entraran a un sorteig. D’aquesta manera, amb petites accions com esta i amb l'esforç de tots, anem consolidant el comerç del nostre poble.
La missió de la junta de l'associació es treballar per al nostre soci. Que fem? fira estocs, fira santa Llúcia, campanyes de temporada, campanya de Nadal, concurs d’aparadors, etc.  En estes activitats intentem dinamitzar el nostre comerç. També col·laborem en l'Ajuntament per donar-li forma a la fira del 21 d'abril.

Gràcies a tothom per donar vida al comerç de l'Aldea”.
Teresa Galiana Andreu Empresària jubilada i veïna del poble: Hem estat molt afortunats de que el nostre poble l’Aldea, es trobes ubicat en una anella de poblacions més grans, com Tortosa i Amposta, però també per altres no tant grans, no per això menys importants.
El primer gran esdeveniment per fer-lo sortir de ser una població desconeguda va ser, sense cap dubte, el ferrocarril. L’Estació Amposta-L’Aldea va ser imprescindible en els bitllets de tren, primer pas a la modernitat.
L’esperit de negoci va començar a néixer en el pensament de la nostra gent i també en altres persones de fora que deien que l’Aldea estava en un lloc, sense dubte, dels millors de tota la comarca.
Van créixer una gran quantitat de comerços, entre ells les perruqueries d’homes i dones. Una sèrie de circumstàncies em van fer pensar que jo podria dedicar-me a ser perruquera, ofici que ha omplert les meves expectatives de guanyar-me la vida, amb una il·lusió que mai em pensava que em durés per sempre.
La nostra perruqueria Galiana es va obrir l’any 1953. Avui es dedica quasi tota la família. És un fet que el comerç de l’Aldea compta amb persones molt qualificades per fer que els seus establiments estiguin reconeguts.
Tot el poble s’esforça, no hi ha cap dubte d’això. Amb la iniciativa de nostre Ajuntament, els regidors i, com no, el nostre Alcalde, Dani Andreu. Ells són els que fan que tot es faci possible.
A tots i totes, estimats us desitjo unes bones fires. Espero que ho gaudiu tots plegats”.

Us adjuntem el tríptic de la Fira on podreu trobar tots  els actes de la Fira. També informar-vos  d’un acte que no es troba al  tríptic : diumenge 24 d’abril a les 12.00h a l’estand d’Antena Aldaia se realitzarà el programa especial Veuetes en directe amb els alumnes de la Llar d’Infants Bressol del Delta .
Cartell





Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.