VALORACIÓ FIRA GASTRONÒMICA,1ERA FESTA DE LA PLANTADA I IX DIADA DE L’ARRÒS COL I FESOLS

dimecres, 1 de juny del 2016


Un cap de setmana carregat d’actes envoltats amb la cultura de l’arròs que han tingut lloc al nostre poble dissabte 28 i diumenge 29 de maig i que començaven amb la festa de la 1era plantada que l’Alcalde de l’Aldea Dani Andreu qualificava de “deute històric amb els nostres avantpassats i els donem la importància que toca a tota aquella gent que patint i molt, van tirar avant a les seus famílies , i van saber donar productivitat a una terra erma .Em sentia avergonyit de no  poder tindre la plantada com tenen pràcticament tots els pobles del Delta. Un dia per gaudir, celebrar i sobretot recordar .”
Després de la plantada ,la Fira Gastronòmica, el maridatge musical i la Diada de l’Arròs Col i Fesols tancaven un cap de setmana  multitudinari  de participació.
Míriam Ferrando regidora de Turisme.” Gairebé 1000 tiquets de degustació es van vendre al llarg de la I Fira Gastronòmica de l’Aldea. Tot això sense tenir en compte les 150 persones que van assistir al maridatge, on es van servir al voltant de les 750 tapes elaborades per la Carnisseria Melonet,  la Pizzeria Les Xiques, el Restaurant la Llar, i Joan Estellé com a Assessor Gastronòmic.                                                                                                                                                                                    
Tot un èxit, tan la degustació d’arrossos del dissabte a migdia, on  es van servir totes els arrossos que tenien preparats, fins i tot en van haver d’elaborar a corre-cuita donada la forta demanda.                                                                                                                                                                                        


El maridatge va ser tot un èxit tan de participació com de valoració per part dels assistents de les tapes servides, i la festa final a càrrec de Lluís Torralbo va posar la cirereta d’un dissabte redó per a tots els aldeans i aldeanes que es van quedar fins al final. Diumenge al mati també vam tenir gran afluència de públic al Vermut Gastronòmic amenitzat per la Xaranga Suc d’Anguila; un cap de setmana replet d’activitats on gastronomia local i xalera van anar lligades de la mà.
Agrair a tots els expositors
CUINA JOAN ESTELLÉ
RESTAURANT LA LLAR
VI ORIGEN
CAL MENESCAL
CERVESA NEL
CERVESA MESTRAL
ESPLAI 4 TORRES
PASTISSERIA ADELL TORRES
COOPERATIVA L'ALDEA
ROTLLETS SENSE GLUTEN
CARNISSERIA MELONET
 RESTAURANT LES XIQUES
 i animar-los a col·laborar amb la nostra festa l’any vinent  que, per suposat, la tornarem a repetir.



L’Acte final del cap de setmana intens dedicat a l’arròs el tancava la IX Diada de l’Arròs ,Col i Fesols.
Montse Mola regidoria de Festes “Aquesta novena diada de d’arròs, col i fesols, celebrada el passat diumenge 29 de maig, ha tornat a captivar com cada any a tots els assistents amb una magnífica participació de gairebé 800 persones que van degustar el plat estrella de jornada gastronòmica al poble de l’Aldea. A les 14:00h del migdia el cuiner, especialista amb menjars populars cuinats a la llenya, va servir un per un els plats dels assistents amb una gran exhibició de bona coordinació i feina ben feta per part de tots els organitzadors de l’acte. Un any més s’ha fet ressenya d’aquesta diada que s’enriqueix i creix any rere any com ho ha demostrat mitjançant la primera edició de fira gastronòmica i novena diada de l’arròs col i fesols durant un suculent i heterogeni cap de setmana.”





Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.