13na Fira de l'Arròs i el Comerç

dimarts, 4 d’abril del 2017


 
Des de la regidoria de Comerç us adjuntem les salutacions de l’Alcalde Dani Andreu, Mercè Tafalla presidenta de l’Associació l’Aldea Comercial i Pepita Margalef Rodríguez i José Masdeu Franch del Bar Español , amb motiu de la 13na Fira de l’Arròs i el Comerç que tindrà lloc del 21 al 23 d’abril a la nostra població . L’acte d’inauguració tindrà lloc  divendres 21 d’abril a les 19.30 h al pavelló firal a càrrec dels Srs. Pepita Margalef i Josep Masdeu propietaris del Bar Espanyol . La recepció d’autoritats serà a les 19.00 h a l’Ajuntament.
Els actes d’inauguració de la Fira coincideixen enguany amb la jornada festiva del 21 d’abril , un dia de gran celebració i que fa recordar als Aldeans el dia que l’Aldea esdevenia poble independent de la veïna població de Tortosa.
 
Dani Andreu Alcalde de l’Aldea: “En més d’una ocasió és bo mirar cap enrere per tal d’agafar exemple d’allò que un col·lectiu ha de proposar-se per al seu present i també futur, enguany  la XIII Fira de l’Arròs i del Comerç de l’Aldea torna a dipositar l’important acte d’inauguració en mans d’uns comerciants de prestigi als que els precedeix tota una vida d’esforç, treball i constància al capdavant del nostre estimat “Bar Español”.
José i Pepita,  Pepita i Jose són una referència per a les noves generacions, com ells hi ha moltes persones al nostre poble que en condicions més difícils que les actuals van saber sobreposar-se amb dedicació extrema a les mancances econòmiques que en general patia la societat aldeana en el seu moment.
La coneixença de la seva carrera comercial genera autoestima per a l’actual realitat de les nostres botiges, la Fira torna a ser un excel·lent aparador per mostrar al territori la nostra vitalitat, l’oportunitat de fer negoci en un poble emergent, les ganes de tirar endavant i també un procés d’innovació al qual des de l’Ajuntament li estem donant suport incondicional,  des de l’Associació l’Aldea Comercial es treballa en il·lusió per fer créixer, fer més gran i més fort un col·lectiu sobre el qual se sustenta un dels eixos bàsics de l’impuls econòmic del nostre municipi.
La unió fa la força, no ho dubteu, tota la família del comerç aldeà,  especialment tota la ciutadania que és el seu millor client, farem possible que el nostre comerç continuï essent un exemple de proximitat, qualitat de producte i una excel·lent atenció al client. Aviat i fruit del treball conjunt de tot el consistori posarem a disposició dels nostres negocis un Pla de Dinamització del Comerç de l’Aldea, serà una nova eina per continuar millorant  l’estructura comercial del municipi i per tant els nostres serveis i la nostra qualitat de vida . “
Mercè Tafalla presidenta de l’Associació l’Aldea Comercial: ”Un any més tornem a celebrar la Fira de l’arròs i el comerç.
Enguany dedicaré el meu espai a informar i conscienciar a tots sobre la importància de preservar el medi ambient i com fer-ho possible aportant el nostre granet de sorra des del sector del comerç.
Com segurament bé sabreu, dins el sector del comerç, d’acord amb la Llei 5/2017, hi ha un gran canvi referent a la prohibició de lliurar bosses de plàstic gratuïtament: “Prohibit lliurar bosses de plàstic en tots els comerços a partir del dia 28 de març de 2017”.
Tots ens hem d’acostumar a canviar d’hàbits i més si aquests ens porten a alguna cosa millor.
Un dia passejant per Rupit i Pruït, un municipi de la comarca d’Osona, vaig veure un cartell darrere el mostrador d’una fleca que posava “AMB CISTELLA HAS D’ANAR SI EL MEDI AMBIENT VOLS CUIDAR, DEL PLÀSTIC T’HAS D’OBLIDAR”. M’encanta la idea i us animo a oblidar-nos de les bosses de plàstic!!Personalment penso que no és el fet de pagar o no pagar per la bossa de plàstic, sinó quin és l’ús que es dóna a aquesta bossa.
Si tots i cadascun de nosaltres fiquéssim de la nostra part per preservar el medi ambient en detalls com reduir, reciclar i reutilitzar, les nostres generacions futures ens ho agrairan.
Hem de fer entre tots un planeta sostenible! Ens veiem a la fira!
 Pepita Margalef Rodríguez i José Masdeu Franch  propietaris del Bar Español:Benvolgudes aldeanes i benvolguts aldeans, som José i Pepita del Bar Espanyol de l’Aldea i mai no ens hauríem pensat que un dia tindríem l’honor d’inaugurar la XIII Fira de l’Arròs i del Comerç del nostre poble. Per aquest motiu volem començar agraint a l’Ajuntament de l’Aldea i a l’Associació l’Aldea Comercial la invitació que hem rebut com a inauguradors de la fira d’enguany. La Fira de l’Arròs i del Comerç de l’Aldea és l’esdeveniment on els comerços mostrem i oferim els nostres productes i serveis als visitants per a projectar i dinamitzar els nostres negocis.
El nostre comerç, el Bar Espanyol, va obrir les portes al desembre de l’any 1933 i estava situat a la mateixa Avinguda Catalunya (antiga N-340) davant de les Cases Barates, al costat de l’actual comerç Autoservei Tafalla. Regentaven el bar els meus pares (Pepita), José Margalef i Cinta Rodríguez, i no es trasllada a l’actual localització fins l’any 1.957. L’any 1.963 ens casem i agafem les regnes del negoci dels nostres pares. L’ofici l’havíem viscut des de sempre a casa nostra i amb José agafem el testimoni del negoci que, amb esforç i perseverança, anem engrandint dia a dia: el bar, la pista de ball descoberta primer i coberta després, el restaurant i finalment l’hostal. Una trajectòria vital i professional que han anat sempre juntes, i contents d’haver pogut compartir amb vosaltres al llarg d’aquests anys.
Us animen a assistir, a participar i a implicar-vos en tots els actes de la XIII Fira de l’Arròs i del Comerç de l’Aldea i esperem i desitgem que gaudiu d’aquests dies de fira.
Us adjuntem el programa d’actes previstos per la 13na Fira de l’Arròs i el Comerç, aprofitant també per comunicar-vos els actes pre-fira del dia 21 d’abril jornada festiva a la nostra població i que enguany coincideix amb la inauguració de la Fira
DIVENDRES, 21 D'ABRIL
18.30 h. Actes commemoratius 21 d’abril.
Lloc: Ajuntament. Recital poètic a càrrec de Pilar
Cabrera. Hissada de la bandera acompanyats per
la BM Verge dels Prats. Tast de vins ofert pel Celler Cooperatiu de Gandesa.
19.00 h. Recepció d'autoritats, pubilles i hereus a l'Ajuntament.
19.15 h. Signatura del Llibre d’Honor pels inauguradors.
19.30 h. Inauguració de la Fira a càrrec dels senyors Pepita Margalef i Josep Masdeu.
DISSABTE, 22 D'ABRIL
09.00 h. Sortida BTT. Lloc trobada: Casal de Joves. Organitza: Club Ciclista L’Aldea.
09.30 h. XI TROBADA DE XAPES. Lloc: Casal
de Joves. Horari: 09.30h a 14.00h.
 
 
10.00 h. Obertura del recinte firal.
10.30 h. Taller cuina per a nens i nenes. Lloc:
estand taller de cuina.
11.00 h. Exhibició de Batuka a càrrec de
Neus Martínez Pino.
13.00 h. Degustació d’arrossos. Lloc: estand taller de cuina.
14.00 h. Tancament del recinte firal.
16.00 h. Obertura del recinte firal.
17.00 h. Taller de dolços.
18.00 h. Concert ofert per l’Associació Musical Verge dels Prats i entrega de premis del XI Concurs Literari. Lloc: Carpa Esplai.
21.00 h. Tancament del recinte firal.
 
DIUMENGE, 23 D'ABRIL
09.00 h. Esmorzar popular. Lloc: Rostidors.
09.00 h. I Trobada Ocellaires de les Terres de l’Ebre. Lloc: Carpa Esplai. Organitza: Amics del Silvestre.
09.30 h. XI TROBADA DE XAPES. Lloc: Casal de Joves. Horari: 09.30h a 14.00h.
10.00 h. Obertura del recinte firal.
10.00 h. Circuit de Pokets per nens. Lloc: Plaça Ajuntament. Organitza: Motoclub L’Aldea.10.00 h. 11ª Trobada de Puntaires. Lloc: pista coberta del camp de futbol. Organitza: Associació de Dones de l’Aldea.
 
11.00 h. Programa especial Veuetes a l’estand Antena Aldaia.
14.00 h. Tancament del recinte firal.
16.00 h. Obertura del recinte firal.
17.00 h. Taller de dolços.
20.00 h. Sorteig de regals a càrrec de diferents entitats.
21.00 h. Clausura de la XIII Fira de l’Arròs i del Comerç.
Tallers que es realitzaran durant la Fira:
-          Taller de Bova E. Pons (a l’estand d’Eugenio Pons)
-          Taller Karme Martinez (a l’estand Made in Kölors)
-          Taller de cuina (a l’estand del taller de cuina)
-          Tallers i conta contes per als més petits (a l’estand “Espai Infantil”)
-          Tallers infantils (estand Sorea)
-          Activitats de lleure al camp de terra
 
Nota de premsa pdf
http://www.laldea.org/sites/default/files/NP2017/NP982.pdf

Cartell Fira
 
 
Díptic activitats Fira
 
 
Cartell  actes commemoratius 21 d’Abril
 
 
 

Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.