La nostra Banda a la Catalunya Nord

dimarts, 25 de juliol del 2017

Divendres 28 i dissabte 29 de juliol se celebrarà la Diada d'Adifolk a Perpinyà (DAP) i aplegarà una trentena de grups de cultura popular catalana que ompliran els carrers de la capital del Rosselló i de la Catalunya Nord. La mostra integrarà diversos elements que faran que la diada sigui un gran tast transversal de la cultura popular com ara l'acte de la 1a Ciutat Gitanera, que aplegarà a 400 dansaires de ball de gitanes de 14 pobles del Vallès o la Trobada Gegantera de Perpinyà.


La iniciativa sorgeix de la celebració de l'Aplec Internacional que organitza Adifolk que l'any passat es va celebrar a Perpinyà. Durant 30 anys aquesta iniciativa ha omplert de cultura popular diferents ciutats europees durant un cap de setmana. Es pretenia que gràcies a la proximitat no només geogràfica amb la ciutat de Perpinyà, fos un esclat de festa. I tant va ser així, que passats un mesos l'ajuntament de la capital del Rosselló, va acordar amb Adifolk el projecte de celebrar una diada anual a Perpinyà, l'últim cap de setmana de juliol. I serà així com enguany se celebrarà la 1a DAP, que s'espera que sigui la primera de moltes.

"Hem diferenciat la Diada d'Adifolk a Perpinyà de l'Aplec Internacional, sobretot pel que fa al format, que tindrà un caràcter més festiu, amb major protagonisme de les cercaviles, i potser no tant dels espectacles amb eixos narratius que han caracteritzat les últimes edicions de l'Aplec", explica Joan Gomez, president d'Adifolk. Un canvi de format que, a més, comptarà amb la confluència de diverses cites importants de la cultura popular.

Aquesta primera edició del DAP també serà important per la importància que cobraran les bandes musicals, un aspecte de la cultura popular de gran arrelament al sud de Catalunya.
La inauguració de la diada serà a càrrec de la banda de l'Aldea que oferirà un concert a la Plaça de la Victòria la nit del divendres 28 de juliol a les 21h. A més, coincidint amb la Diada i integrada dins del seu marc es durà a terme la celebració de la 1a ciutat gitanera, una iniciativa de l'Agrupació de Colles de Balls de Gitanes del Vallès, que es preveu que tingui continuïtat i que ha escollit enguany Perpinyà com la primera ciutat que acollirà els balls de 400 dansaires de 14 pobles (dissabte 29 de juliol de 10 a 12:30h, a la plaça de la Victòria. També s'ha fet coincidir la Trobada Gegantera de Perpinyà amb la diada, de manera que els gegants de les diferents colles de gegants desfilaran amb la cercavila que començarà a les 11h del dissabte i que recorrerà els carrers i places del centre històric. L'oferta serà molt completa i abraçarà diversos llocs de Perpinyà, doncs, també el matí de dissabte de 10h a 13h a la plaça Verdum hi haurà una demostració de jocs tradicionals.

Els actes continuaran dissabte a la tarda, amb un segon cercavila (18h), que acabarà a la plaça de la Victòria, també anomenada del Castellet , i un concert a càrrec de la Cobla Mil·lenària Fidelíssima Vila de Perpinyà i la coral infantil Nou Horitzó, de Sant Vicenç de Castellet. La cloenda de la diada serà un espectacle de foc a la plaça de la Catedral (21.45h).

Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.