Càritas instal·la a l’Aldea 2 contenidors de recollida de roba usada

dilluns, 20 de novembre del 2017


2 nous contenidors de recollida de roba usada aporten més color al municipi de l’Aldea. La incorporació d’aquests nous contenidors vermells neix de l’acord signat entre Càritas Diocesana de Tortosa i Fundació Formació i Treball (membre del projecte Roba Amiga) que es va signar al maig d’aquest any. En aquest marc, l’Ajuntament de l’Aldea vol promoure la instal·lació i servei de tractament de roba usada al seu municipi, apostant d’aquesta manera per un servei amb vessant social.
Convençuts que el treball conjunt té beneficis per a tots, Càritas ha començat a instal·lar aquests contenidors arreu de l’estat espanyol, mitjançant els quals contribueix a la creació de llocs de treball per a persones en situació o risc d’exclusió social, a més de la notable contribució en la cura del medi ambient. En total, ja són 19 els contenidors instal·lats a poblacions com L’Ampolla, Deltebre, Xerta, Jesús, Tortosa i Els Guiamets, a més a més, dels instal·lats a l’Aldea. Càritas segueix treballant per poder instal·lar nous contenidors en els propers mesos a altres poblacions del bisbat de Tortosa.
L’objectiu és facilitar als ciutadans i ciutadanes del municipi l’accés als contenidors per dipositar-hi la roba de vestir, de la llar i sabates que ja no es fan servir, a fi que aquesta pugui tenir una nova vida ja sigui a través de la reutilització o del reciclatge.
La roba i sabates recollides als contenidors es portaran a la planta de tractament tèxtil del projecte Roba Amiga ubicada a Sant Esteve Sesrovires, per a la seva classificació i la seva posterior distribució en programes de lliurament social dirigits a famílies en risc d’exclusió social, la venda a través de la xarxa d’establiments Botiga Amiga o bé per al seu reciclatge.
Cal destacar que el desenvolupament d’aquest programa permet donar feina a més de 110 persones en risc o situació d’exclusió social a Catalunya, les quals, a més de gestionar el procés de recuperació durant la seva contractació, realitzen també itineraris de formació i acompanyament a la inserció laboral.
Fruit del seu compromís amb les persones més vulnerables, Càritas Diocesana de Tortosa impulsa aquesta iniciativa a tot el territori de la diòcesi, una aposta institucional per una economia social i solidària, respectuosa amb el medi ambient i també, perquè té garanties del procés transparent i del destí ètic de la roba recollida.
Amb la instal·lació d’aquests 2 contenidors les passades setmanes, l’Aldea és una de les poblacions pioneres en la posada en marxa d’aquest projecte.
Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.