L’Aldea construirà una nova rotonda i enderrocarà el pont a l’antiga N-340

dimecres, 14 de febrer del 2018

Font: Diari de Tarragona
14022018
Imatge Joan Revillas
L’Ajuntament de l’Aldea ha engegat una campanya de promoció del poble amb el títol ‘L’Aldea, Horta del Delta’. La campanya pretén visualitzar tots els actius socioeconòmics del municipi aprofitant l’aparador de la coneguda qualitat dels productes hortícoles del terme. «Hem escollit l’eslògan perquè venim de pagès i els valors de la nostra pagesia són els que volem transmetre en aquesta campanya», afirma l’alcalde, Dani Andreu.
I quin són els actius que vol promoure l’Aldea? En primer lloc, la seva ubicació estratègica dins les Terres de l’Ebre per captar noves inversions econòmiques. En segon terme, disposa d’un comerç de proximitat que cal promoure, diversos valors històrics turístics lligats la majoria al delta de l’Ebre, «uns serveis de qualitat per atraure nous habitants, una alta qualitat de vida i una de les fiscalitats més baixes del nostre territori», afirma l’alcalde.
Molt aviat, la campanya disposarà d’un logotip propi i «impregnarà» totes les accions que a partir de llavors desenvolupi l’equip de govern.
De fet, els pressupostos municipals aprovats per al 2018 s’han confeccionat amb aquesta filosofia, expressa Andreu. Uns comptes de 4,023 milions d’euros on sobresurt una llarga llista d’inversions municipals, el fet que els impostos es mantenen congelats per onzè any consecutiu, ha insistit el govern municipal, i les polítiques socials adreçades a facilitar l’accés dels més menuts de famílies desfavorides a activitats extraescolars d’entitats municipal, entre altres.
Inversions a l’antiga carretera
Dins el capítol d’inversions, sobresurt la construcció d’una nova rotonda, la segona, a l’avinguda de  Catalunya, antic tram de la carretera N-340 al seu pas pel nucli urbà. La rotonda es construirà a l’altura del carrer de Monturiol i vol facilitar l’accés a la zona escolar del municipi.
En un altre punt de l’avinguda, i d’acord amb la decisió presa pels veïns en un procés de participació ciutadana celebrat l’any passat, s’enderrocarà al llarg de 2018 l’antic pont del ferrocarril, eliminant així un espai inundable i que dificulta la mobilitat al municipi del Baix Ebre. 
També s’ubicaran noves instal·lacions a les places municipals, la majoria a tocar de l’avinguda, i es portaran a terme obres per ubicar la biblioteca municipal al Casal Jove.
En l’àmbit de la seguretat, es col·locaran càmeres de videovigilància per millorar la seguretat i lluitar contra els comportaments incívics.
D’altra banda, s’arranjarà una part dels 45.290 metres quadrats de terrenys de l’ens estatal ferroviari ADIF, recentment posats a disposició pública, conjuntament amb els quatre immobles de les antigues instal·lacions ferroviàries, entres les quals destaca l’edifici de l’Antiga Estació de l’Aldea.
En l’àmbit turístic, s’executarà la segona fase d’adequació d’un carril bici annex al camí de l’ermita, concretament entre la zona del Xoperal fins al canal. 
El capítol d’inversions incorpora l’arranjament i asfaltatge  del camí paral·lel a la Sèquia Mare, molt utilitzat pel sector agrícola, i la redacció del projecte per convertir la seu de la Societat Cultural i Recreativa Unió Aldeana (SCRUA) en un centre cultural del poble. En aquest sentit, l’Ajuntament rehabilitarà la coberta del bar, projectarà un auditori o sala polivalent a l’edifici annex i s’encarregarà del manteniment de l’edifici.
Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.