La presidenta del Consell Comarcal del Baix Ebre i l’alcalde de l’Aldea col·loquen la primera pedra de la planta de transferència d’envasos lleugers

dilluns, 30 de juliol de 2018


La presidenta del Consell Comarcal del Baix Ebre, Sandra Zaragoza, i l'alcalde de l'Aldea, Daniel Andreu, han col·locat avui la primera pedra de la planta de transferència d'envasos lleugers, que es construeix en una parcel·la del polígon industrial Catalunya Sud, al terme municipal de l'Aldea.
L'objectiu de la planta és reduir la quantitat d'impropis (residus dipositats incorrectament en el contenidor d’envasos) per sota del 25 per cent i millorar la logística actual de la transferència d'envasos reduint el nombre de viatges a la planta de triatge de Grinyó, a Constantí. Actualment el nivell d'impropis al Montsià és del 40 per cent i al Baix Ebre, del 30 per cent.
Aquesta planta, que donarà servei als municipis de les dues comarques, permetrà millorar notablement la gestió dels residus i optimitzarà els recursos dels ajuntaments, abaratint el cost del reciclatge actual. Es preveu que pugui arribar a gestionar anualment fins a 4.000 tones d'envasos.
El projecte, impulsat pel Consell Comarcal del Baix Ebre,  ha estat adjudicat a les empreses Edifisa Enter SL (obres de construcció) i Amadeo Farell SAU (subministrament de la maquinària) i té un cost total de 657.112,93 euros, incloses la redacció i direcció d'obra i la llicència d'obres. Aquesta infraestructura de recollida selectiva està finançada per l'empresa Ecoembalajes España SA (Ecoembes), que hi aporta 350.000 euros, i el Consorci de Residus del Baix Ebre (REBE) -actualment en fase de liquidació- que n'assumeix la resta. Les obres es preveu que queden enllestides al mes d’octubre.

La presidenta del Consell Comarcal, Sandra Zaragoza, ha agraït als ajuntaments del Baix Ebre la renúncia que han fet als diners que els hi pertocaven de la liquidació del REBE per destinar-los al finançament d’aquesta planta. 
La planta constarà d'una nau en forma rectangular de 943 m2 de superfície i s'ubica en una parcel·la de 60.387 m2, que ha estat cedida per l'Ajuntament de l'Aldea. El terreny, situat a 500 metres de la C-42, està molt ben comunicat i es troba al costat de les actuals instal·lacions de gestió de residus del Baix Ebre: planta de recollida i  transferència de residus sòlids urbans, deixalleria municipal i Parc Ambiental de l'Aldea. Precisament, alcalde de l’Aldea i vicepresident del Consell Comarcal, Dani Andreu, ha remarcat el benefici que significa per a la gestió i l’estalvi de recursos el fet que aquesta nova planta s’ubiqui en aquest pol de tractament de residus ubicat al polígon Catalunya Sud.
La planta de transferència d'envasos lleugers amb triatge d'impropis constarà d'una àrea de descàrrega, una cinta transportadora metàl·lica equipada amb un espai de triatge i una estació compactadora.

Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.