Resum de la sessió plenària extraordinària 13112018

divendres, 16 de novembre del 2018

El Ple en sessió extraordinària de L’Ajuntament L’Aldea va aprovar, per unanimitat, el passat dia 13 de setembre Pla d’Acció per la Energia Sostenible (PAES) per tal de sol·licitar a la Diputació de Tarragona una subvenció per renovar l’enllumenat del municipi.  La Comissió Europea va posar en marxa, l’any 2008, el que ha denominat “Pacte d’Alcaldes/esses”, una de les iniciatives més ambicioses com a mecanisme de participació de la ciutadania en la lluita contra el canvi climàtic i l’escalfament de la Terra.
L'Ajuntament de l’Aldea es va adherir al Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses en data 11 de març de 2016. El Pacte compromet els municipis adherits a aconseguir els objectius comunitaris de reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle (GEH) en els seus territoris en més d’un 20% fins l'any 2020, tot incrementant en un 20% l'eficiència energètica i aconseguint que un 20% del subministrament energètic procedeixi de fonts renovables. Així, els municipis adherits han d’elaborar el seu inventari de les emissions de referència (IRE) i el seu Pla d’Acció per l’Energia Sostenible (PAES), amb la definició de les accions a endegar per fer realitat aquests valors de reducció.
També es va aprovar la modificació de crèdit núm. 7/2018 en la modalitat de transferències de crèdit entre partides no exhaurides a les no exhaurides per poder executar el pressupost municipal 2018 es més acuradament possible.
Per últim es va aprovar per unanimitat una moció subscrita pels dos grups municipals d’ERC i PdeCAt referent al suport a la resolució 92/XII del Parlament de Catalunya sobre la priorització de l’agenda social i la recuperació de la convivència aprovada el dia 11 d’octubre de 2018.
La Sra. Elisabet Zapater, portaveu del grup PdeCAT, diu que donaran suport sempre que sigui possible al Parlament de Catalunya en defensa de les nostre institucions i acaba dient prefereix no a parlar de la monarquia espanyola perquè segurament la tancarien.
L’Alcalde comparteix l’opinió de la Sra. Zapater i, s’abstindrà de parlar sobre la monarquia ja que no és ni el moment ni el lloc adequat per fer certes expressions tot i que considera molt adequat denunciar l’actual situació pública amb que viuen els ciutadans de Catalunya amb presos polítics i una voluntat manifesta per part del govern estatal de no permetre la lliure expressió democràtica dels ciutadans i per tant prohibir el dret fonamental de votar i per tant exercir la democràcia.
Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.