Dades de l'oficina de Turisme de l'Aldea

dimecres, 16 de gener de 2019Oficina de turisme de l’Aldea.    Dades de turisme de l’any 2018.

Des de la regidoria de Turisme de l’ajuntament de l’Aldea us informem que aquest passat any 2018 l’oficina de turisme de l’Aldea va rebre un total de 130 visites. Amb un recompte aproximat de 445 persones, de procedències variades com poden ser: Terres de l’Ebre, Barcelona, Andalusia, País Valencià, Aragó i algunes visites de l’estranger (C.E.)
També volem remarcar, que un bon percentatge de persones hi venen a propòsit, només per a visitar la torre de guaita, l’església i l’ermita amb el conjunt de les seues instal·lacions.
No totes les visites són de la mateixa naturalesa, ni busquen els mateixos destins. Nosaltres les repartim amb quatre grups majoritaris, que venen a ser els mateixos any rere any. El pas de la via verda per l’ermita i la seua àrea de descans, dona cabuda al grup dels cicloturistes amb un considerable 15% del total de les visites. El turisme familiar ocupa un bon lloc dins del recompte anual de visitants.
Una bona part dels viatgers o d’aquells visitants que venen a veure l’ermita, no deixen passar l’oportunitat de pujar a la torre de guaita o d’entrar a l’església. Hem de dir que n’hi ha que no visiten la torre ni l’església
L’horari de l’oficina de turisme de l’ermita es tots els dissabtes, diumenges i festius de les 11:00 hores fins a les 14:00 hores.

Destaquem que el mes de juny va ser quan es van rebre mes turistes amb un total de 22 visites. Tant el mes de juliol com el de desembre va ser quan en vam rebre menys, amb un total de 6 visites cada mes. Podem observar que des del mes de febrer fins al mes de juny es quan hi ha mes activitat turística. Cal dir que depenen de l’any el mes amb major nombre de visites pot canviar, però sí que a la primavera es quan rebem la major part de visites.
Comparant els darrers 5 anys podem afirmar que la tendència és notòriament  a la alta, amb un bon 2016 i bastant regulars 2017 i 2018.
Les visites pel Delta i les destinacions com ara  Riumar, la platja de la Marquesa, les llacunes i el pont “Lo passador” es on recullen la gran majoria de turistes, encara que n’hi ha que s’allotgen a l’Aldea per poder visitar tranquil·lament amb dos o tres dies el Delta de l’Ebre. Un 6,1% del total de les visites han estat allotjades a l’Aldea.
Rebem molta gent procedent de Barcelona i rodalies, alguns que venen amb tren i amb la seua bicicleta i d’altres amb vehicles propis. Les comunitats veïnes com Aragó i València són procedències de molts de visitants. Val a dir que a mesura que s’estan establint els atractius turístics com la festa de la plantada, la sega o la fira gastronòmica ens n’adonem que a poc a poc hi  registrem més visites els mesos en que hi escauen aquests esdeveniments.
  

Share this article on :

-

Arxiu del blog

 
© Copyright 2010-2018 InfoAldaia Tots els Drets Reservats. Avís Legal i Política de Privadesa i Cookies
Template Design by InfoAldaia | Published by InfoAldaia | Powered by Blogger.com.